Helgens enda Premier League-match då det ena laget är upptaget med annat den kommande helgen. Liverpool är ute efter revansch på Anfield efter det förra nederlaget och nu är det Swansea som står som gäster. Farligt kan tyckas, men jag kommer ge det här ett nytt försök.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Swansea
  • Spel: Liverpool över 1,5 mål
  • Odds: 1,60 @ Expekt
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Liverpool kan snart sammanfatta en inte alltför ljus vecka – förutsatt att resultatet skulle vara mindre lyckat även här. 0-2 hemma mot West Bromwich i måndags följdes upp med 0-2 på rysk mark mot något tuffare Zenit i Europa League. Tuffa resultat för Brendan Rodgers, som nu möter sitt gamla lag, och hans mannar som såg ut att ha hittat rytmen. Swansea placerar sig en poäng före dagens motstånd i tabellen och tog en enkel 4-1 seger mot QPR förra helgen, och det utan att behöva bjuda på något storspel. En skön seger för svanarna som hade klivit av planen mållöst i de två föregående ligamatcherna.

Liverpool kommer till spel utan varken skador eller avstängningar, om man bortser från två spelare som ändå inte hade varit nära startelvan. Swansea fick en jobbig skada på mittbacken Chico Flores senast och han saknas här medan Leon Britton är ett frågetecken på mittfältet.

I måndags spelade Liverpool mot West Brom. Hemmalaget har spelat ett antal tävlingsmatcher den här säsongen och för egen del var det blott den andra gången sedan säsongsstarten som de fick mitt förtroende i någon form av överspel. Senast var man inte ens nära att göra jobbet men jag vill gärna ge laget en ny chans i det här läget.

Nästa söndag spelar Swansea kanske sin, tillsammans med playoff-finalen upp till Premier League för snart 2 år sedan, viktigaste match i klubbens historia. Syftar på finalen i ligacupen mot league two-laget Bradford och det är en match det har pratats om ända sedan den spikades. I den senaste matchen mot QPR utgick den viktiga mittbacken Chico pga skada och det är högst tveksamt om han hinner bli spelklar till nästa helg. Målkungen Michu och Routledge klev av med småskador och är friska idag, men jag tror ändå att det är mindre saker som kan påverka prestationen här. Hur pass hårt vågar man gå in för det här mötet? Jag skulle inte bli förvånad om managern Michael Laudrup valde att stå för några överraskningar i dagens startelva.

Liverpool såg riktigt bra ut framtill den senaste ligamatchen, iallafall i anfallsväg. Inte på samma sätt sist då man inte var tillräckligt noggranna när man väl närmade sig motståndarnas straffområde och man förlorade till slut trots att man endast släppte till 4 avslut mot det egna målet. Större beslutsamhet i dagens match är vägen till att hitta en positiv trend på nytt och att Daniel Sturridge är tillgänglig efter skada är ett plus. Om man bortser från West Brom-matchen så har man gjort minst 2 mål i 5 av de 6 föregående ligamatcherna.


Måndagens insats har inte avskräckt mig tillräckligt. Jag testar överspelet på Liverpool ännu en gång, hemmalaget att göra minst två mål spelas med en insats strax över medel.

/Puyol