Drygt en månad senare återvänder Premier League-fotbollen till Merseyside och Anfield, ett efterlängtad ögonblick för de trogna hemmasupportrarna vars lag går som tåget för tillfället. Liverpool fortsätter att jaga det absoluta toppskiktet mot ett Sunderland som försöker undvika degraderingen. Hemmalaget får stå som stora favoriter där man, i vanlig ordning, kan slå in ett par bollar i processen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Sunderland
  • Spel: Liverpool över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00 26/3

Liverpool går mot sin bästa säsong på väldigt många år och måste lyftas fram som en seriös kandidat till ligatiteln och via en fullpoängare här krymper man avståndet till Chelsea i topp till en poäng. Brendan Rodgers manskap har ett lysande facit bakom sig där målfyrverkeriet senast mot Cardiff (6-3) spikade ”The Reds” 6:e raka fullpoängare.

Hemmalaget kommer till spel utan ytterbacken José Enrique som har varit borta sedan en bra tid tillbaka, i övrigt är truppen intakt.

Sunderland placerar sig alltjämt under strecket men har två matcher tillgodo på ett antal lag som man har framför sig i tabellen, och därmed har man ett säkrat kontrakt i egna händer inför kvällens omgång. Bortalaget har stått för ett rejält lyft under säsongens gång (en poäng i de inledande 8 ligaomgångarna) men ser nu åter ut att ha hamnat i en nedåtgående trend med endast en inspelad poäng över de 4 senaste ligamatcherna. Bortaförlusten senast mot Norwich (2-0) var ett bottennapp där man åter har fått svårigheter med målskyttet.

Bortalaget kommer spela utan Fabio Borini på topp i och med att italienaren är utlånad från motståndet. Marcos Alonso är avstängd medan Steven Fletcher och Keiren Westwood stryks sedan tidigare.

Newcastle United v Liverpool - Premier League

Liverpool bärgade sin senaste ligatitel för snart 24 år sedan och är det något som saknas i truppen så är det möjligen vinnarkulturen samt bredden över 38 omgångar. Samtidigt har man, likt övriga topplag, inte störts alltför mycket av spel på fler fronter utöver att man har varit någorlunda förskonat från skador. Något som har bidragit till att man har kunnat bibehålla en hög nivå under den här fasen av säsongen. Spontant känner jag personligen att någon negativt reaktion eventuellt kan dyka upp någonstans här under avslutningen, men rent spelmässigt och sett över de senaste prestationerna har supportrarna all anledning att drömma om framgång.

Liverpool, med Suarez och Sturridge som etta och tvåa i Premier Leagues skytteliga, har inte förlorat någon match i ligan sedan årsskiftet där man har vunnit 9 av 11 matcher med hela 38 mål framåt, ett ungefärligt snitt på 3,45 per match under den perioden vilket är ett brutalt målfacit. Även om man har visat upp diverse brister i defensiven har det varit lönsamt att spela på sin styrka vilket har varit grunderna i anfallsspelet där man nu har stått för minst 3 gjorda mål framåt i sina 6 senaste ligamatcher.

Jag anser nog att Sunderland kan vara några procent bättre än ett par lag man har framför sig i tabellen, men det som främst talar emot är det kvarvarande spelschemat där det här får ses som en väldigt svår bortamatch. Man har visserligen blivit bättre över hela banan under säsongens gång och försvarsspelet måste ses som dugligt, samtidigt har man sviktat något på slutet där jag i första hand vill lyfta fram en viss ”mismatch” mellan de något tröga och långsamma pjäserna i bortalagets backlinje kontra den enorma snabbheten och kreativiteten som Liverpools offensiva triangel står för. Även om gästerna troligtvis kommer placera sig lågt i sina utgångspositioner anser jag att hemmalaget ska ha kunnandet och kapaciteten att sticka in bollarna bakom försvarslinjen.


Ett övertygande och hemmastarkt Liverpool med en hysterisk målform bör ses med rimliga möjligheter till att kunna skapa tillräckligt i anfallsväg för ytterligare mål framåt. Liverpool att göra minst 3 mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol