Ännu mer Premier Leauge-fotboll denna onsdagkväll, nu med lagen som fick chansen att vila upp sig under nyårsdagen. Liverpool får besök från norr när Sunderland gästar Anfield och Merseyside. Spelar på ett handikapp för det ena laget som intresserar mig i nuläget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Sunderland
  • Spel: Sunderland +1,5
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Två lag som kommer från godkända resultat under julen. Båda har vunnit 2 av 3 matcher, där Liverpool kommer från övertygande 3-0 borta mot bottenlaget QPR medan Sunderland fick se sig besegrat i matchen mot Tottenham. Innan dess plockade man en fin skalp mot Manchester City. Hemmalaget ska såklart kliva in som favoriter, storleken kan dock diskuteras.

Liverpool kommer till spel utan Luis Enrique och Jordan Henderson. Fabio Borini och Martin Kelly är borta sedan tidigare. Sunderland saknar Lee Cattermole och Wes Brown sedan tidigare. John O’Shea är ny på skadelistan. Danny Rose är tillbaka på vänsterbacken efter att ha missat matchen mot Tottenham som han är inlånad ifrån.

Det här är ett möte mellan två lag som, sakta men säkert, har börjat klättra något i tabellen. Liverpool har dock inte övertygat fullt ut på mig, trots två övertygande segrar nu på slutet. I mina ögon är man något för ineffektivt och man får inte alltid utdelning för sitt spel, vilket har avspeglat sig i tabellen. Stoke-matchen (30/12) är ett bra exempel på det. Insatsen senast var helt klart riktigt bra där framförallt Luis Suarez visade upp ett stort spel, men samtidigt så var motståndet (QPR) stundtals ruggigt uselt. Kvällens motstånd är bättre organiserat och jag tror inte att man kommer få lika bra utdelning i en-mot-en situationer. Jag står fast vid att jag tycker att man övervärderas inför ett flertal matcher, bl.a. här.

Sunderland är ett lag som kan täppa igen i matcher av liknande karaktär och rent försvarsmässigt känns man ändå stabilt. I främsta hand är det målskyttet det har varit strul med, även om jag tycker att man har höjt sig ett litet snäpp framåt. Kommer man in i den här matchen på rätt sätt så kan man bli svårslaget i slutändan. Noterbart är att man har fått vila en dag än mer än motståndarna.

Liverpool står för 1,4 mål framåt per hemmamatch, identiska siffror för Sunderland vad gäller insläppta mål utanför Stadium of Light. Liverpool har endast löst den här linan vid 2 av 10 försök hemma på Anfield.


Den spontana känslan är att det här blir tight och målsnålt, där jag inte skulle bli förvånad om bortalaget lyckades kriga till sig en poäng norrut. Till ett godkänt odds garderar jag dock upp med en eventuell uddamålsförlust. Spelar Sunderland +1,5 (asian handicap) vilket innebär att bortalaget måste vinna, spela oavgjort eller förlora med högst ett måls marginal för spelvinst. Tycker att man borde ha bättre chanser i förhållande till oddset.

/Puyol