Premier League-lördagen fortsätter där jag väljer att plocka ytterligare ett objekt, den här gången från en av alla matcher som drar igång vid 16.00. Anfield är spelplatsen där Liverpool gästas av Southampton och den här gången hoppas jag på en individuell prestation.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Southampton
  • Spel: Luis Suarez, målskytt
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00

Wayne Rodgers manskap (Liverpool) befinner sig i tabellens mittenskikt i något som får ses som en svag inledning efter endast 3 segrar på 14 försök. I stora drag är dock truppen inte överdrivet mycket bättre än så och den spontana bedömningen är väl att laget bör vara mer än nöjt om man når en plats ut till Europa till nästa säsong. Nigel Adkins och hans Southampton lever inte under samma press i form av nykomlingar även om inledningen har varit allt annat än vacker – men, de högst välbehövliga poängen har börjat trilla in på kontot och man är nu obesegrat i fyra raka matcher. Man befinner sig dock fortfarande under nedflyttningsstrecket och man kommer nog hålla till kring de placeringarna till säsongens slut.

Positivt läge för båda lagen vad gäller skador och avstängningar. Liverpool välkomnar Lucas Leiva tillbaks in i truppen efter en långtidsskada. Martin Kelly och Fabio Borini däremot saknas alltjämt. För Southamptons del är Frazer Richardson och Richard Chaplow på skadelistan sedan tidigare. Vänsterbacken Danny Fox är dock ny på densamma.

Det är två faktorer som gör att jag föredrar det här spelet före något annat i den här matchen. Det första är bortalagets mindre lysande försvarsspel. Det andra är att hemmalaget har en lirare som sticker ut och skiljer sig från de övriga i laget. Det skulle det inte förvåna mig om spelaren i fråga är den som ligger bakom ett lyckat resultat om det ska bli en sådan. Det kontra oddset på hans lag, vars prestationer är något ojämna, gör att jag lockas mer av hans eventuella medverkan i målprotokollet.

Luis Suarez går ännu hårdare för målen den här säsongen och leder skytteligan i nuläget med 10 mål (av lagets totalt 18 gjorda) på 13 spelade matcher och det känns rätt att testa honom mot ligans sämsta försvar som i snitt släpper in 3 mål/bortamatch. Individuellt sett fruktansvärt bra i sina bästa stunder och han kommer sysselsätta motståndarnas backlinje. Han har ett bra distansskott (fasta situationer) och har förmågan att slå ut sin gubbe när chanserna väl ges, och jag är övertygad om att han kommer hitta ett par avslut.

_____________________________________________________________________________

Spelar ”el pistolero” som målskytt. I vanlig ordning håller vi insatsen under medel på individuella spel. Insatsen tillbaka ifall han, mot förmodan, inte skulle komma till start.

/Puyol