Vi beger oss mot Basel ikväll för att bevittna den på förhand mycket intressanta finalen av Europa League mellan Liverpool – Sevilla. Två lag som har sina styrkor i det offensiva och jag förväntar mig därför en fartfylld match på St. Jakob-Park i afton med massor av chanser åt båda håll. Ett överspel ligger nära till hands!

  • Match: Liverpool – Sevilla
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Liverpool har inte haft någon större lycka den här säsongen då laget hamnade först på en 8:e plats i Premier League. De oavgjorda resultaten mot Chelsea och West Bromwich innebar att laget inte lyckades klättra uppåt och lägga beslag på en europaplats. Men det var heller inget mål som Liverpool hade utan man sätter allt på ett kort här för att knipa en gratisplåt till Champions League, som ligger i potten till vinnaren av Europa League denna säsong. Det har varit stora rotationer i matcherna på slutet så dessa resultat tycker jag vi kan bortse från helt. Liverpool har helt klart vaknat till liv sedan Klopp tog över rodret och det är i det offensiva som laget har sina styrkor. Med spelare som Sturridge, Lallana, Firmino och framförallt Coutinho framåt så kan vi räkna iskallt med att Liverpool kommer skapa chanser på Sevilla idag. Det är spelare med fart under fötterna och Sevilla får se upp när spelet vänder. Men defensivt kan vi väl inte påstå att Liverpool imponerat den här säsongen, tvärtom. 50 insläppta mål i Premier League är en ganska hög siffra sett till tabellpositionen och det har varit rörigt titt som tätt i de bakre leden. Inte heller målvaktsposten ser särskilt stabil ut där Mignolet är väldigt ojämn i sina prestationer.
Hos Liverpool stryker vi idag den skadade trion Gomez, Rossiter och målvakt Ward. Inga tunga avbräck bland dessa tre. Ett litet avbräck är dock Sakho som är avstängd under utredningen om dopningsbrott. Vi sätter även ett frågetecken för anfallaren Origi som förmodligen inte hade startat här vilket som.

liverpool_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har precis som Liverpool haft en usel säsong om vi kikar till ligaspelet där laget hamnade först på en 7:e plats. Men vi ska komma ihåg att laget tagit sig till en final i både Europa League samt Copa del Rey, så det finns två chanser till att rädda upp den här säsongen. Även Sevilla har roterat friskt i ligaspelet på slutet och Emery har verkligen sett till att ha sina spelare redo inför denna avgörande vecka. Vi ska därför inte dra några större växlar på att Sevilla har tre raka förluster i La Liga mot Espanyol, Granada och slutligen Athletic Bilbao. Det var rena b-lag som Emery ställde på planen i dessa matcher och vi kan vänta oss andra bullar ikväll. Framåt kan vi få se Banega, Vitolo, Konoplyanka och självfallet Gameiro som spjutspets, vilket är ett mycket kapabelt anfall. Nu gillar Emery att spela med Iborra framåt men även fast han är en defensiv spelare från början så har han utvecklat sitt offensiva spel under säsongen och sett riktigt vass ut. Men blickar vi mot det defensiva så tycker jag att Sevilla blandat ganska rejält under säsongen. Rami och Carrico ser ut att få ta hand om mittbacken idag och det är väl inga stabila herrar direkt. Jag tycker inte heller att ytterbackar Mariano och Escudero har sina styrkor i det defensiva spelet.
Hos gästerna stryker vi skadade spelare i form av Tremoulinas, Reyes, Krohn Dehli samt Andreolli. Tremoulinas tycker jag är ett hårt avbräck på ytterbackspositionen, men i övrigt har Sevilla en tillräckligt bred trupp.


Till skillnad från CL-finalen är detta en final som jag verkligen ser fram emot. Det ligger en biljett till CL i potten och det är två lag som verkligen har sina styrkor i det offensiva spelet. Inget dubbelmöte att lägga upp någon taktik kring utan här tror jag det blir fullt ös framåt från start. Över 2,5 mål känns som ett vettigt spel till ett vettigt odds och en insats strax över medel glider in.

/e@sy