Veckans Premier League-omgång fullbordas denna onsdagkväll, fullspäckat med hela nio matcher på schemat. Vi inleder på Anfield där Liverpool tar emot Norwich i något som har passat hemmalaget väl. Anser att man har ett bra till läge till att revanschera sig efter helgens misslyckande.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Norwich
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 4/12

Liverpool kommer från det som troligtvis var lagets svagaste insats så här långt in i ligaspelet med en 3-1 förlust borta mot nykomlingen Hull. Inte mer än en poäng innan dess i ett minnesvärt Merseyside-derby där de röda nu har halkat ner något i positionerna kring toppen. Ett relativt bra läge till att studsa tillbaka med två hemmamatcher den här veckan, på ett Anfield där man har plockat 15 av 18 möjliga poäng så här långt, båda mot lag som befinner sig i de nedre regionerna av tabellen.

Daniel Sturridge, som inledde säsongen alldeles lysande, saknades i helgen och blir så även borta ett tag framöver. Luis Enrique och Sebastian Coates återfinns på skadelistan sedan tidigare.

at091113blfc-8-6290404

Norwich spelade av en jämn och tät historia i helgen i det som troligtvis räddade Chris Hughton från att tvingas till arbetsförmedlingen den närmsta tiden. En högst välbehövlig hemmaseger mot bottenlaget Crystal Palace gjorde att ”The Canaries” kan skapa lite större distans ner till nedflyttningsstrecket. Poängen har dock i klar majoritet plockats hemma på Carrow Road där man står inför tuffa uppgifter under den kommande veckan.

Gästerna i gult och grönt förväntas ställa upp med samma trupp som senast, vilket innebär att Robert Snodgrass, Ricky van Wolfswinkel, Alexander Tettey, Anthony Pilkington, Elliott Bennett och Mark Bunn räknas bort pga skador.


Liverpool har, under de föregående säsongerna, inte kunnat tävla med lagen i toppskiktet över 38 seriematcher. Prestationen senast i Hull var kanske ett tecken på detta med en djupdykning som man inte har råd med där man måste upp ett antal procent till kvällens match. Sturridge/Coutinho saknades senast, därmed positivt att den sistnämnde är tillgänglig ikväll för ett mer rörligt och kreativt anfallsspel. ”Reds” spel hemma på Anfield mot lagen i de nedre regionerna av tabellen har dock stämt bra så här långt och varit vägvinnande hittills, så även gett utdelning där man har gjort 4, 4 och 3 mål i sina 3 senaste hemmamatcher. Norwich har inget vidare facit med sig mot de mer utpräglade topplagen där jag snarare anser att man har presterat sämre för varje motstånd som på förhand ses som svåra tester. 20 insläppta mål fördelat över totalt 4 matcher i liga samt cup mot Manchester-lagen, Chelsea och Arsenal där man släpper till alldeles för många avslut. Skulle nog tro att den tröga backlinjen, undantaget Olsson på vänsterkanten, kommer sättas i större rörelse än det man klarar av. Inbördes har Liverpool vunnit 7 av de 8 senaste där fjolårssäsongens matcher vanns med 5-2 och 5-0, i och med det är Norwich ett av de lagen de röda trivs allra bäst mot.

Anser att Liverpool borde ha en hyfsad chans till att studsa tillbaka snabbt efter den senaste förlusten, tror även att man kan göra det med ett övertygande anfallsspel. Hemmalaget att stå för minst 3 mål i matchen testas med medel.

/Puyol