Premier League-fotbollen sparkas och spelas vidare, så även här när ytterligare ett odds hämtas från den här omgången. Anfield är nästa anhalt där Liverpool tar emot Newcastle i något som kan bli en trevlig tillställning där hemmalaget, eventuellt, åter kan ha bjudits in till kampen om en Champions League-plats. Vi väljer dock att i första hand gå på målen i det här mötet där båda lagen inte mår alltför bra om man ser till vilka spelartyper man tvingas klara sig utan.

  • Match: Liverpool – Newcastle
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Bwin
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00 13/4

Liverpool hade en fantastisk svit på gång där man var oerhört svårslaget kring årsskiftet och framåt, vilket bidrog till att ”Reds” med stormsteg kunde närma sig toppskiktet och de värdefulla platserna ut till Europa. 13 ligamatcher utan förlust, varav 10 fullpoängare under samma period, har dock blivit till dyrbara nederlag i sexpoängsmatcher mot toppkonkurrenterna Manchester United och Arsenal. Därmed har distansen utökats en aning, även om man inte är helt klippt från topp-4 placeringarna. Dagens Liverpool är långt ifrån lika fyndigt framåt att jämföra med fjolåret, även om kvaliteterna helt klart finnas där, men man har tvingats till att förlita sig något mer till försvarsspel som dock har rämnat i de två senaste ligamatcherna. Man har lidit av skador eller avstängningar i försvaret och kommer att stå inför ett test, ur det avseendet, på nytt. Man kan dock glädja sig över en plats i en semifinalplats till FA-cupen samtidigt som en vinst här innebär att man inte kommer ha mer än 4 poäng upp till ett formsvagt Manchester City som i nuläget innehar den sista Champions League-platsen.

Hemmalaget har alltjämt två tunga avbräck i backlinjen där både Martin Skrtel och Mamadou Sakho utgår. Steven Gerrard är också avstängd sedan tidigare samtidigt som man har frågetecken på Adam Lallana och Mario Balotelli.

liverpool_200x200newcastle_200x200

Newcastle vann 6 av 8 ligamatcher under en period mot slutet av hösten, något jag vill se som grund till att man inte placerar sig längre ned i tabellen – i alla fall om man går på den nuvarande trenden. En stabil placering i mittenskiktet för ”Magpies” del har blivit till inte mer än 9 poäng på rätt sida om nedflyttningsstrecket, och även om marginalen är relativt betryggande med så pass lite poäng kvar att spela om så borde Jon Carver, assistent till Alan Pardew innan han bytte jobb, vara någorlunda bekymrad. Newcastle har, trots utebliven utdelning på slutet, ändå kvaliteter framåt och poängspelare som kan slå ut sina gubbar. Men, man har varit extremt skadedrabbat på slutet där man stundtals har haft svårigheter med att få ihop en full trupp, och det är i första hand defensiven som har drabbats där ett antal försvarare och sittande mittfältare har saknats. Något som har försvårat uppgifterna en aning och bidragit till att man nu har förlorat 5 av sina 6 senaste matcher, svidande nog mot rivalen Sunderland sist, med ett snitt på 2 insläppta mål/match under samma period.

Bortalaget har alltjämt svårigheter med att få ihop en backlinje där Fabricio Coloccini alltjämt är avstängd medan Steven Taylor, Paul Dummett och Massadio Haidara går skadade. Även frågetecken på högerbacken Daryl Janmaat. På övriga positioner är Papiss Cisse, Cheick Tiote och Rolando Aarons otillgängliga för spel.


Liverpools försvarslinje var inte synkat nog senast och nu utgår ytterligare en spelare därifrån. Samtidigt ska man vara tillräckligt skarpt framåt och mot kvällens motstånd, som kanske har ännu större bekymmer, förväntar jag mig att man ska få ett någorlunda behagligt utrymme till att kunna få ut sin kreativitet. Reds har stått för minst 2 mål i 7 av sina 8 senaste (har alltså endast misslyckats mot Man Utd) hemmamatcher i ligaspelet där jag menar på att man antingen kan springa ifrån i den här matchen samtidigt som även motståndet kan hjälpa till och bidra. Minst 3 gjorda mål i matchen spelas med medel.

/Puyol