Vi hoppar över till söndagens Premier League-utbud där vi hämtar höjdpunkten i den tidiga matchen. Ett klassiskt möte och en av de mer laddade matcherna i England ska spelas på Merseyside och Anfield mellan Liverpool och Manchester United där väldigt värdefulla poäng står på spel. Tror nog även att det kan prägla matchbilden, med en domare lämplig för uppgiften, där korten kan vara nära till hands.

  • Match: Liverpool – Manchester United
  • Spel: Över 5,5 kort
  • Odds: 1,725 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 14.30 22/3

Liverpool hade en väldigt svår säsongsinledning, utan en såld Luis Suarez och en långtidsskadad Daniel Sturridge, där det gick trögt i ligaspelet utöver ett tidigt uttåg ur Champions League. Man har dock höjt sig avsevärt och även om anfallsspelet inte är lika spektakulärt och fartfyllt att jämföra med fjolåret så får man det att fungera i alla fall och nu är man Premier Leagues formlag nummer ett. Utöver att man kan spela sig till en plats i en av semifinalerna i FA-cupen så är man nu obesegrat i 13 ligamatcher i följd där man har tagit 33 poäng av 39 möjliga. Man har därmed krympt avståndet rejält till toppskiktet.

Manchester United hade en något tung period bakom sig med ett uttåg ur FA-cupen och även om man fick ett par resultat med sig så övertygade man inte nämnvärt rent spelmässigt. Det till trots, insatsen senast mot Tottenham var lagets tredje raka fullpoängare i ligaspelet och just den prestationen var riktigt bra med en fulländad inledande halvlek. Kanske det bästa från United under hela säsongen och därmed kunde man även bibehålla sig position bland topp-4. Avståndet upp till lokalrivalen är nu faktiskt inte större än 2 poäng – distansen är dock exakt lika liten till den här, med större dignitet ur ett historiskt perspektiv, rivalen.

Hemmalaget kommer till spel utan Lucas Leiva, Jordan Ibe och Brad Jones. Bortalaget kommer till spel utan Robin van Persie och Jonny Evans samt med frågetecken på Marcos Rojo och James Wilson.

liverpool_200x200manu_200x200

När lagen möttes tidigare under säsongen på Old Trafford vann Manchester United med segersiffrorna 3-0. Något som inte riktigt speglade matchbilden där Liverpool stod för en fullt godkänd insats och vändningen kom mycket riktigt efter det. Sedan dess har man endast förlorat en av sina 23 senaste tävlingsmatcher under ordinarie speltid, så självförtroendet är relativt gott utöver att man har en del revansch att utkräva. De 6 senaste tillställningarna mellan de båda lagen har genererat i 7, 6, 5, 6, 5 och åter 5 kortpoäng om man ser till att ett rött kort räknas som 2 st till antalet hos Bet365. Oerhört mycket står på spel i det här mötet med inte alltför många omgångar kvar där jag återigen tror på en tuff och tät tillställning.

Utöver rivaliteten, att jämföra med fjolåret för Liverpools del, och sett över det Man Utd har stått för under tidigare upplagor, så är det inte något större skönspel som har karaktäriserat något av lagen under den här säsongen. Båda lagen kan stå för en fin fotboll, men i första hand försvarar man sig väldigt väl i dagsläget. Det här är inte en match man vill, och eventuellt kanske inte ens har råd att, förlora vid det här skedet av säsongen och det kan luta mot en hel del kamp.

Precis som i mötet innan årsskiftet är det återigen Martin Atkinson som står som huvuddomare. Den gången delades det ut 7 gula kort och jag menar på att det här, under säsongens slutspurt, kan bli ännu tuffare. Atkinson är en av de domarna i ligan som viftar allra mest med korten med ett, i förhållande till en relativt hög toleransnivå rent generellt i ligan, någorlunda högt snitt (4,2 kort/ligamatch) på antalet kort. Han är en av de mer betrodda domarna i dessa stormatcher där han, utöver föregående möte, har haft hand om London-derbyna Chelsea-Arsenal samt Tottenham-Arsenal – 7 respektive 8 gula kort.


Tror nog att båda kombattanterna kan vara ute efter att sätta tonen tidigt i den här matchen och att det kan prägla större delar av det här mötets utseende. Överspelet på minst 6 kort i matchen spelas strax över medel.

/Puyol