En något tunn lördag utan några större fyrverkerier följs nu upp av en än mer spektakulär söndag med två riktigt stora matcher sett till rivaliteten. Här med fokus på det som ska utspela sig på klassiska Anfield där Liverpool tar emot Manchester United i det som länge sågs som den största matchen i landet. Vi har sett ett par trevliga tillställningar mellan dessa lag på slutet, och jag tror att vi kan få se ytterligare en sådan här.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Manchester United
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 14.30 1/9

Liverpool har inlett säsongen på ett lysande sätt, och även om motstånden har varit lag som troligtvis kommer husera på den undre halvan av tabellen så har prestationerna varit lovande inför fortsättningen. 1-0 på både Stoke och Aston Villa och självförtroendet kunde troligtvis inte vara bättre inför det här rivalmötet. Manchester United har stått inför två relativt tuffa tester, Swansea avfärdades dock på ett väldigt starkt sätt vilket följdes upp av en mållös drabbning i toppmötet med Chelsea som antagligen sågs som ett anti-klimax med neutrala ögon. En ny svår uppgift väntar här.

Liverpool får alltjämt klara sig utan Luis Suarez vars avstängning från slutet av förra säsongen står kvar. Joe Allen och Sebastian Coates är borta sedan tidigare pga skador, detsamma gäller även nyförvärvet Aly Cissokho som gick sönder i veckans cupmatch. Frågetecken på Kolo Touré som är högst tveksam till start på mittbacken. För Man Utds del har David Moyes egentligen inget nytt att bekymra sig över där endast Phil Jones kan tvingas stå över pga en ryggskada. Javier Hernandez, Rafael, Nani och Darren Fletcher är borta sedan tidigare.

Daniel-Sturridge-130817-Congratulated-AI-300 Van_Persie-Welbeck_2646696b

Det brukar bli intensivt och laddat när de här lagen drabbar samman, med ett antal sevärda tillställningar på slutet. I 10 av de 12 senaste mötena har båda lagen kommit med i målprotokollet, något jag ser som ett troligt scenario även idag. Mycket kvalitet framåt där ett par kanonjärer har inlett säsongen på ett bra sätt, där jag utgår från att målvakts- och försvarsspelet hos respektive gäng kommer sättas på prov.

Liverpool har efter ett par något misslyckade säsonger kanske hittat rätt där man kommer in med en väldigt positiv känsla till det här mötet, en bättre känsla än på väldigt länge inför en match av den här digniteten. Brendan Rodgers har prickat in en offensiv triangel, där saknaden av Luis Suarez knappt märks av, med en Daniel Sturridge som fortsätter att producera mål. Samtidigt som det skapas mycket framåt så har dock nyförvärvet Simon Mignolet tvingats stå för ett par avgörande räddningar i målet. Är fortfarande inte helt övertygad om kvalitén hos backlinjen där en matchotränad Martin Skrtel kan ta plats i mittlåset.

Ny tränare, samma lag. David Moyes, som länge hade hand om Merseyside-rivalen Everton, och hans Manchester Uniteds premiär var briljant, där fjolårets skyttekung Robin van Persie återigen var hänsynslöst effektiv. Man var antagligen närmast segern senast mot ett extremt försiktigt Chelsea, men trots den uteblivna segern så var det desto mer positivt att ha Wayne Rooney tillbaka i laget där jag inte skulle bli alltför förvånad om en av dessa herrar spräcker motståndets nolla. Intressant att se hur ett väldigt rutinerat, men trögt, mittlås står sig mot de kvicka fötterna hos motståndet.

Ifjol, sett till enbart ligamatcher över antalet gjorda och insläppta mål, bestod Liverpools matcher av ett snitt på 3 mål medan Man Utd snittade 3,4 mål/match.


Spel på att det blir minst 3 mål i matchen nu när vi närmar oss dubbla insatsen. Medel testas.

Ytterligare spel:
Daniel Sturridge målskytt 2,80 (Unibet) 1,5/10 units
Man Utd över 2,5 kort + Liverpool över 5,5 hörnor (dubbel) 2,69 (Bet365) 1,5/10 units

 

/Puyol