Så även dags för säsongens första ligamatch på Anfield, så förvänta er bra tryck vid intro-sången, när Liverpool gästas av de regerande mästarna Manchester City. City är rättmätiga favoriter och Liverpool håller väl inte riktigt den klassen man kan önska sig av dom, men jag förväntar mig att man kommer bjuda upp när det vankas hemmapremiär. En svårtippad match på förhand, därför väljer jag att sikta in mig på en individuell prestation istället.

  • Match: Liverpool – Man City
  • Spel: Carlos Tevez, målskytt
  • Odds: 2,90 @ Nordicbet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 17.00

Ett möte mellan två lag som antagligen kunde ha gjort bättre ifrån sig i sina premiärmatcher men med olika resultat. Liverpool åkte på en svidande 3-0 förlust borta mot West Bromwich och nye Brendan Rodgers hade ingen lyckad ligadebut som manager. Annat för mästarna Citys del som hade problem hemma mot nykomlingarna Southampton, men man lyckades vända på steken (1-2 underläge) till 3 poäng.

Liverpool kommer till spel utan sin bästa mittback, Daniel Agger, pga avstängning. Sent test på vänsterbacken Luis Enrique, så även på Cole och Carroll även om det inte påverkar. Den ljusblåa delen av Manchester å sin sida får klara sig utan anfallaren Sergio Aguero under en månads tid. Richards och Barry saknas också.

Idag kommer jag alltså spela på en målskytt, en spelvariant jag av någon anledning har haft ett lyckat resultat av från den här ligan där oddsen inte är i nivå med det exempelvis Messi och Ronaldo gör i Spanien. Odds och förutsättningar vägs såklart in och här tycker jag att vi har en spelare som visar väldigt god form.

Carlos Tevez har lämnat en turbulent säsong bakom sig, där han länge låg i konflikt med managern Roberto Mancini. Han missade stora delar av säsongen men när han väl komma tillbaka så gjorde han det på ett mycket bra sätt med en starkt avslutning. Inledningen har också varit positiv med 2 mål på lika många matcher och jag tycker nog att man kan se tendenser till den ”Carlitos” som man såg under den första säsongen med City efter flytten från United.

Som det har nämnts så är alltså Sergio Aguero borta i några matcher, vilket kommer ge Tevez, som är den som liknar ”Kün” allra mest sett till spelsättet, större ansvar och spelrum. Förhoppningsvis en uppgift han kommer växa med. Jag skulle även gissa på att han står som förste straffskytt i och med att David Silva svek senast.

Citys nr 32 är en klasspelare som kan hota på många sätt, och en spelare i hans roll kommer få sina chanser i ett offensivt, spelskickligt lag. Just därför förvånas jag något över att den mest troliga målskytten i ett lag (på förhand sett till oddsen) som gjorde flest mål i ligaspelet förra säsongen står i nästintill 3 ggr pengarna till den här matchen. Jag hugger med en insats under medel.

Lägger ytterligare ett spel i matchen: Över 11 hörnor 2-vägs 1,85 (Expekt) 2/10 units

Notera, insatsen tillbaka om spelaren inte kommer till start, det är dock olika från bolag till bolag, så jag rekommenderar att ni kollar upp sådant beroende på var ni spelar.

/Puyol