Lördagens Premier League-matcher är till handlingarna och nu återstår ytterligare två stycken där helgens höjdpunkt ska spelas av på Merseyside i något som kan bli avgörande i guldstriden. Toppmöte på Anfield där hemmahjältarna i rött, Liverpool, ska ta sig an Manchester City i en tillställning som man har stora förväntningar på. Tillsammans har de här lagen skrapat ihop 174 mål under den pågående ligasäsongen och det känns sunt att tro att de båda lagen kan bidra till att fixa den här linan.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Manchester City
  • Spel: Över 3 mål (asian)
  • Odds: 1,86 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 14.37 13/4

Liverpool toppar Premier League och går som bekant mot sin bästa säsong på väldigt många år med chans på den första ligatiteln sedan 1990 där managern Brendan Rodgers, som nu gör sin andra säsong på Merseyside, har varit med om att skapa något riktigt vasst som kan bära hela vägen. Det här toppmötet får nog även ses som något av en cupfinal då man via en seger tar över det initiativet som motståndet alltjämt har i och med att Manchester-laget i ljusblått har spelat två matcher mindre. Reds har sett riktigt bra ut sedan årsskiftet där man är obesegrat i ligaspelet (14 matcher) och än mer imponerande att man nu har radat upp 9 vinster i följd, vilket är ett briljant facit. Senast i mötet med West Ham hackade anfallsspelet något, för ovanlighetens skull, men likväl lyckades man resa hemåt med en fullpoängare utan att imponera nämnvärt och det är väl dessa segrar som i slutändan kännetecknar ett mästarlag. Det tidigare nämnda anfallsspelet har varit Liverpools signum den här säsongen där både Luis Suarez och Daniel Sturridge är i toppen av skytteligan, och även om det har gått ut över defensiven har man haft råd att spela på sin styrka där snittet på ca 3,3 mål/match sedan årsskiftet ger laget tillräckligt goda möjligheter för att gå segrande från sina matcher.

Hos hemmalaget stryker vi José Enrique samt långtidsskadade Sebastien Coates, i övrigt är truppen intakt.

Daniel Sturridge and Luis Suarez sergio-aguero-yaya-toure

Manchester City tappade lite fart när man matchades som allra hårdast, något motståndet inte behöver känna av i brist på spel i Europa, med uttåg ur både Champions League samt FA-cupen för någon månad sedan. Man har dock repat sig där det enda poängtappet över de 6 ligamatcherna har kommit till borta mot Arsenal, i övrigt enbart fullpoängare där man slog tillbaka ett svårspelat Southampton förra helgen. Man har alltjämt ligatiteln i egna händer i och med att man har två hängmatcher på hemmaplan mot både Sunderland och Aston Villa vilket innebär att man kan toppa tabellen efter att dessa matcher har hämtats in. I sin helhet har även City varit väldigt skarpt den här säsongen och även här har anfallsspelet stundtals varit lysande med ett flertal alternativ och poängspelare framåt och det trots att Sergio Aguero, som är tillbaka i truppen denna söndag, har saknats till och från pga en muskelskada där andra målgörare har klivit fram. Även här har det, likt motståndet om än inte i samma skala, lyfts fram vissa frågetecken till defensiven och framförallt en något trög centrallinje som i det här fallet kan få svårigheter med hemmalagets snabba djupledslöpare.

Inga avbräck hos bortalaget heller där endast Matija Nastasic räknas bort. Man står däremot inför mindre frågetecken på kaptenen och nyckelspelaren Vincent Kompany i mittlåset efter att han ska ha klivit åt sidan under lördagens träning, de senaste rapporterna nämner dock att det är mer troligt att han kommer till spel.


En match av stor betydelse till trots, ser inte varför tillställningen skulle bli försiktig och låst i någon större utsträckning där Liverpool, vars 21 av 23 senaste ligamatcher har slutat med minst 3 gjorda mål, har gått ut och kört sitt spel oavsett motstånd här på Anfield där man har visat upp en fantastiskt fin förmåga till att få utdelning framåt. Det här är ligans i särklass målgladaste lag och skarpaste offensiver med 90 (Liverpool) respektive 84 (Manchester City) gjorda mål framåt, där båda lagen har sina främsta ess och styrkor, att jämföra med det laget (Chelsea) man har närmast sig med 65 gjorda mål. Båda lagen har tillräckligt med kvaliteter framåt för att hitta målchanser från varierade spelsituationer och det känns rimligt att tro på anfallsfotbollen på nytt.

En insats strax över medel på över 3 mål (asian/goal line) i matchen, vilket innebär hela insatsen åter vid exakt 3 gjorda mål och vinst vid minst 4 till antalet.

/Puyol