Premier League-fotbollen är som bekant åter tillbaka denna lördag, och som det har nämnts tidigare med på förhand ett antal intressanta spelobjekt där jag anser att vi har ett sådant här på klassiska AnfieldLiverpool ska gå upp mot Hull City där det inte skiljer mer än 3 poäng mellan de båda lagen. I nuläget tycker jag inte att hemmahjältarna är särskilt mycket bättre heller där jag, återigen, anser att ”Tigers” ska ha en bra chans till att lösa den här linan på nytt.

  • Match: Liverpool – Hull
  • Spel: Hull +1,5 (asian handicap)
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 25/10

Liverpool kan eventuellt ha hittat en vändpunkt i ligaspelet där man nu har prickat in 7 poäng av 9 möjliga från sina 3 senaste matcher, dock utan att imponera nämnvärt. Man hade en hel del flyt senast mot QPR där man räddades av dubbla självmål, framgång till trots, det var inte den uppladdningen som bidrog till någon större nytta i veckan. Real Madrid gästade i veckans Champions League-spel där ”Reds” var chanslöst efter 0-3 redan i halvtid. Liverpool, som föll på målsnöret i kampen om ligatiteln i fjol, har inte levt upp till förväntningarna vilket ändå får ses som någorlunda förståeligt inledningsvis. Man matchas hårdare nu, men framförallt, det som var ett briljant anfallsspel under förra säsongen har lidit av sina förluster. Luis Suarez gick till Barcelona medan Daniel Sturridge har råkat ut för en ny skada, och utan dessa medspelare har exempelvis stjärnskottet Raheem Sterling sett desto mer mänsklig ut.

Utöver ett kännbart avbräck på Sturridge och hans frånvaro saknas även Jon Flanagan och Mamadou Sakho sedan tidigare. Suso är inte heller tillgänglig för spel, han är dock en bra bit från elvan i nuläget.

liverpool_200x200hull_200x200

Hull, som misslyckades med att kvala in till Europa League, placerar sig i mittenskiktet och har tagit poäng i 6 av 8 ligamatcher hittills. Ett klart skapligt facit där poängskörden faktiskt kunde ha varit bättre om försvarsspelet, i överlag stabilt i fjol, hade varit mer effektivt. I jämförelse med det har dock anfallsspelet varit, ur ”Tigers” standard, varit lysande och City har nu faktiskt gjort minst två mål i 5 ligamatcher i följd. Managern Steve Bruce har stått för ett par intressanta nyförvärv som fyller ut sina roller väl och i första hand har Mohamed Diame (West Ham) samt Abel Hernandez (Palermo) varit tongivande hittills. Med en någorlunda bra grund att stå på med en stark centrallinje så kan en av fjolårets nykomlingar vara tillräckligt starkt för att även avsluta säsongen på ett tryggt sätt i mitten. I 90 minuter hade man samtliga poäng med sig från Emirates där ett sent kvitteringsmål satte stopp, samtidigt en viss fingervisning på att samma spelplan kan fungera även här på Anfield.

Även Tigers har vissa skadebekymmer där målvaktsduon Allan MacGregor samt Steven Harper saknas. Nikica Jelavic tvingades hoppa av under uppvärmningen förra helgen medan Michael Dawson utgick, båda dessa herrar är otillgängliga för spel även här. Robert Snodgrass är långtidsskadad sedan tidigare.


Liverpool har, på 12 tävlingsmatcher under pågående säsong, inte slagit in mer än 16 mål hittills. Ett avsevärt lägre snitt än det man visade upp under fjolåret. Endast i en av dessa matcher har man vunnit med mer än ett måls marginal. Det som främst var Reds kännetecken under fjolåret var det oerhört snabba spelet längs kanterna och i djupled, något man saknar pjäserna samt utrymmet till nu där kreativiteten inte flödar på samma sätt. Tigers fixade linan mot Arsenal och grejade även en poäng, jag anser nog att man ska ha skapliga möjligheter även den här gången där nyckeln, återigen, är att ligga rätt i positionerna på egen planhalva för att sedan hugga framåt när chanserna uppstår. Hull har, intressant nog, målat i samtliga av de 8 ligamatcherna hittills och skulle man lyckas på nytt så måste alltså hemmalaget göra minst 3 mål för att det här spelet ska gå förlorat.

Återigen, ett asian handicap på +1,5 till bortalagets favör. Därmed har man, utöver poäng, råd att förlora med uddamålet.

/Puyol