Säsongen börjar lida mot sitt slut och lämpligt nog har vi ett Merseyside-derby framför oss lagom till avslutningen. Liverpool i rött tar emot Everton i blått där stadens främsta lag i seriesystemet ska slåss om placeringar på Anfield. Förväntar mig 90 minuter med en intensiv batalj där jag väljer att fokusera på två spel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Everton
  • Spel 1: Över 5,5 kort
  • Spel 2: Över 11,5 hörnor
  • Odds: 1,95 + 1,825 @ Bet365
  • Units: 9/10
  • Spelstopp: 14.30

Liverpool är trots ett något ojämnt spel uppe i 5 raka ligamatcher utan förlust där man bjöd Newcastle på en rejäl käftsmäll via 6-0 på bortaplan. Precis den islossningen man behövde efter några uddlösa insatser och så som spelet såg ut senast, även om motståndet bidrog en del, så kan man nog anta att självförtroendet inte kan vara mycket bättre. Hemmalaget kommer, precis som senast, till spel utan långtidsavstängde Luis Suarez i anfallet. Utöver det är Joe Allen, Raheem Sterling och Martin Kelly fortfarande skadade. Lagkapten Steven Gerrard har fått klartecken för spel trots bekymmer med en axelskada.

Everton är även dem svårbesegrade i nuläget och har så varit från start, där endast 6 förluster i ligasammanhang får ses som en väldigt stark bedrift av The Toffees som inte har en lika bred trupp att leka med likt övriga konkurrenter i topp. Av samma anledning räcker man inte riktigt till där många resultat måste gå lagets väg om man ska ha någon som helst chans på en kvalplats till Champions League. Uddamålsseger senast mot Fulham som i övrigt inte var mycket att skriva hem om. Bortalaget saknar sin ordinarie kapten Phil Neville som inte är tillgänglig pga en knäskada. Frågetecken på Darron Gibson på det centrala mittfältet.

De båda lagen placerar sig på plats 6 respektive 7 inför den här bataljen där Everton har ett försprång på 5 poäng. För den andra säsongen i följd kan dagens bortalag, precis som fjolåret, placera sig före Liverpool i tabellen över 38 seriematcher, vilket är relativt unikt. Trots att de allra ädlaste positionerna för spel i Europa troligtvis är utom räckhåll så är det fortfarande mycket som står på spel, vilket bör avspegla sig någongång under de kommande 90 minuterna.

Säsongens andra och sista rival- och prestigemöte där matcherna i första hand präglas av kamp snarare än skönspel. Det brukar bli väldigt intensiva och tempostarka matchbilder, vilket bjuder in till dessa spelalternativ där resultaten brukar ligga och nosa kring de här linorna, exempelvis höstmötet som landade på 7 kort och 14 hörnor. Båda lagen är produktiva när det kommer till hörnsparkar samtidigt som vi hittar ett antal närkampsspelare som inte viker ner sig.

Michael Oliver står som domare i dagens match. Den yngsta domaren i ligan, så även en av de allra snålaste med korten (därför något förvånande när han visade upp 8 gula i Norwich-Swansea som var hans senaste PL-match), där han har bra potential till att växa ut till en av de bättre rättskiparna i Europa om ett antal år. Samtidigt så är det här ingen enkel uppgift och även han och hans team kommer nog snabbt känna av att det här inte är någon vanlig match. Historiskt sett så är det här även det mötet som har producerat allra flest röda kort ända sedan Premier League infördes i början av 90-talet.


Två singlar spelas där objekten fördelas som följande med 4/10 units på över 5,5 kort (antal kort – asian) till 1,95 samt 5/10 units på över 11,5 hörnor (antal hörnor – asian) till 1,825, dvs att det ska bli minst 6 kort och 12 hörnor i matchen. Hos Bet365 räknas ett rött kort, vare sig den är direkt eller kommer till via två gula, dubbelt till antalet.

Testar även ett spel på det röda kortet. 3,25 hos Expekt med 2/10 units.

/Puyol