Ett laddat Merseyside-derby som blev uppskjutet för någon vecka sedan och därmed den enda Premier League-matchen ikväll. Det är, återigen, ett satsande Liverpool som går mot en besvikelse medan grannen krigar vidare med små medel och man har gjort det bra mot slutet då man inte har förlorat på ett tag. Dessa möten brukar bli intensiva, och sett till hur lagen brukar spela kontra det tempot som kommer sättas upp så känns det här spelet givet utan att ge sig in på något svårt 1×2. Vi testar.

  • Match: Liverpool-Everton
  • Spel: Över 11,5 hörnor
  • Odds: 2,05 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00 13/3

Liverpool har efter tre raka uddamålsförluster halkat efter rätt så rejält och det blir ingen top four i år heller. Meningen är att man ska vara starka hemma på Anfield, men där har man endast vunnit 4 av 13 matcher i ligaspelet. Personligen så anser jag att managern Kenny Dalglish är ganska begränsad och han känns knappast som rätt man för jobbet, men det är en annan femma.

För de röda så är det inte omöjligt att Steven Gerrard och Glen Johnson återkommer från skador. Jag förväntar mig även att Stewart Downing får spela från start. Agger och Lucas saknas sedan tidigare.

Everton kommer till Anfield med hyfsat självförtroende, och om Liverpool hade svag form så är det raka motsatsen för det blåa lagets del. Även om det har kryssats en del så är man ändå obesegrade i de 7 senaste omgångarna, där man bl.a. har hemmabesegrat Man City, Chelsea och Tottenham via stabila insatser. Saken är den att Everton kan gå om rivalerna i tabellen via en seger ikväll.

Darron Gibson, som värvades in från Manchester efter nyårsskiftet, rapporteras vara den enda som saknas, annars är truppen helt intakt.

I och med tabelläget och den skrala formen hos det ena laget så är det väldigt mycket som står på spel ikväll. Båda lagen kommer verkligen gå för seger och jag tror inte något av lagen saktar ner förrän butiken är helt stängd. Det bäddar för mitt spel ikväll som brukar funka när dessa lag drabbar samman.

Liverpool är ett av de lagen i Premier League som har skapat flest hörnor under säsongens gång. Och det passar just när dessa Merseyside-derbyn spelas, för dessa möten brukar bidra med såna också. De 5 senaste matcherna i ligan har slutat på minst 12 hörnor, däribland 14, 16, 15 och 16 till antalet.

Återigen så tror jag att den bidragande orsaken till det har varit det som allt som oftast har varit en intensiv matchbild från start. Båda lagen spelar även relativt rakt så man står inte och bollar mellan varandra i backlinjen överdrivet länge vilket ger oss mer spel på motståndarnas planhalva. Minst 12 hörnor i matchen spelas.

Det blir även ett mindre spel vid sidan av, ett rött kort i matchen spelas med 1/10 units hos Expekt till 3,50 ggr insatsen.

/Puyol