Helgens Premier League-omgång inleds i den röda delen av Merseyside med spel på Anfield i det mötet som antagligen fällde hemmahjältarna i deras väg mot ligatiteln. Liverpool tar emot Chelsea på nytt där förutsättningarna har ändrats något att jämföra med senast där ”Reds” redan har halkat långt efter medan motståndet tuffar på. Testar spel på hemmalagets något låsta anfallsspel i kombination med ett Chelsea som kan leverera täta försvarsinsatser i matcher av den här karaktären.

  • Match: Liverpool – Chelsea
  • Spel: Chelsea att hålla nollan
  • Odds: 3,25 @ Bet365
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 13.45 8/11

Liverpool har som bekant inte levt upp till förväntningarna från fjolåret där man förlorade 6 ligamatcher under hela säsongen med endast två poäng efter Manchester City som tog hem titeln. Efter 10 omgångar är man nu redan uppe på 4 förluster och hela 12 poäng bakom dagens motstånd som toppar tabellen. Brendan Rodgers manskap matchas hårdare nuförtiden där bland annat spel i Champions League ingår, och även om veckans förlust borta mot Real Madrid blev hedersam efter en någorlunda stark försvarsinsats där ett par viktiga kuggar vilades så är det, i första hand, alltjämt trubbigt och trögt framåt att jämföra med fjolåret där anfallsspelet var briljant. Både Luis Suarez (såld) och Daniel Sturridge (skadad) saknas vilket synas i prestationerna.

Hemmalaget kommer, utöver tidigare nämnde Daniel Sturridge, till spel utan en rad alternativ till backlinjen där Mamadou Sakho, Jose Enrique och Jon Flanagan saknas sedan tidigare. Även Suso stryks.

liverpool_200x200chelsea_200x200

Chelsea har till skillnad från motståndet stått för en lysande inledning, obesegrat där man endast har tappat poäng på bortaplan mot de båda Manchester-lagen. I stora drag ser man redan nu ut som ett mästarslag där man har utvecklats ytterligare från det laget som ändå inte var mer än 4 poäng från den absoluta Premier League-toppen i fjol. Diego Costa har varit ett briljant inslag i boxen och Cesc Fabregas har varit lysande på mittfältet, vilket har spetsat till truppen rejält. Rent prestationsmässigt har man dock kanske en svagare period bakom sig där hemmasegern, utan att imponera, mot QPR följdes upp med ett oavgjort resultat borta mot Maribor i Champions League. Även här roterades det dock något i truppen och man kommer till den här matchen med bästa möjliga förutsättningar.

Bortalaget har hela truppen intakt, fri från både skador och avstängningar.


Väljer att enbart gå för den mindre insatsen på hemmalaget att gå mållöst. Tusentals hjärtan krossades här på Anfield för drygt ett halvår sedan när Liverpool föll på målsnöret i jakten på ligatiteln. Man skapade väldigt mycket, men inte tillräckligt mot ett kompakt Chelsea-försvar som vann med 2-0. Den här gången vill jag nog hävda att man inte riktigt har kapacitet till att sätta ett liknande tryck. I fjol snittade Liverpool 2,65 mål/ligamatch. Sedan september har man nollats i 5 av de 13 tävlingsmatcherna man har spelat med ett snitt på 1,3 mål per spelad match i Premier League. Ett Chelsea under José Mourinhos ledning har visat upp en förmåga till att agera mer taktiskt slipat och försiktigt i dessa matcher. Förra säsongen höll man nollan intakt även på Etihad Stadium (Man City), Emirates Stadium (Arsenal) och Old Trafford (Man Utd), till den här säsongen klarade man det på två av arenorna i 84 respektive 93 minuter. Chelsea kan det här bortaspelet och anpassa sig efter motståndet, mot ett Liverpool som inte spelar lika kvickt och kreativt bör möjligheterna vara större.

/Puyol