Med helgens inledande matchdag avklarad har vi nu ytterligare 3 matcher framför oss denna Premier League-söndag där vi vänder oss mot Anfield inför det som kan bli säsongens höjdpunkt. Liverpool har som bekant chansen på sin första ligatitel på 24 år, här med möjligheten att hänga av Chelsea som är en av två konkurrenter. En toppmatch och seriefinal att se fram emot där jag, i slutändan, anser att förutsättningar talar för det laget som är i förarsätet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Chelsea
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,60 @ Betsafe
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 15.05 27/4

Liverpool fortsätter att vinna och är nu inte långt borta från att säkra sin första ligatitel sedan 1990. Den första seriefinalen mot Manchester City följdes upp med ytterligare en ny 3-2 seger i en klurig bortamatch mot ett vilt kämpande Norwich, vilket fullbordade lagets 11:e fullpoängare i följd i ligaspelet där man alltjämt är obesegrat sedan årsskiftet. Ett briljant facit för Brendan Rodgers vars manskap är i ett oerhört gott slag, och än mer imponerande att man fortsatte att producera senast trots avsaknaden av Sturridge och Henderson, där man som bekant inte har en fullt så lika bred trupp att jämföra med konkurrenterna i topp. Positiva nyheter att den förstnämnde ska vara redo för spel igen där han har varit fruktansvärt framgångsrik tillsammans med Luis Suarez i toppen av skytteligan. Även om ”Reds” alltjämt visar upp en del brister på egen planhalva har det lönat sig att spela på sin styrka där man är oerhört tryggt i sitt grundspel framåt där man står för väldigt mycket fart och kreativitet kring motståndarnas straffområde. Målformen är alltjämt på sin plats där man nu, endast ligamatcher inräknade, har gjort minst två mål i 15 av 16 matcher (med ett snitt på 3,25 mål/match) under 2014.

Hemmalaget kommer återigen till spel utan Jordan Henderson som alltjämt är avstängd. Victor Moses är otillgänglig för spel i och med att han är inlånad från motståndet. José Enrique är långtidsskadad sedan tidigare.

370px-Liverpool_FC.svgchelsea

Chelsea kommer in till det här mötet hela 5 poäng upp till motståndet där man har tappat initiativet och greppet om den ligatiteln som man kunde spela sig till av egen kraft när spelmånaden Mars inleddes. Sedan dess har dock 3 förluster mot lag i den undre halvan av tabellen varit oerhört kostsamma  där man, även via en eventuell seger här, kommer ha både dagens motstånd och eventuellt även Manchester City (en hängmatch kvar att spela) framför sig med ett ytterst fåtal poäng kvar att spela om. Den något oväntade hemmaförlusten mot Sunderland kom även i ett läge där man skulle förbereda sig inför en Champions League-semifinal, något man även har framför sig där returen kommer spelas den kommande veckan, och även om man kan bära med sig ett godkänt resultat hit har förberedelserna inte varit optimala. Både målvakten Petr Cech samt mittbacken och lagkaptenen John Terry tvingades utgå med skador, tongivande spelare kring det egna straffområdet vilket kan bli kännbart inför avslutningen.

Utöver de tidigare nämnda avbräcken (Terry och Cech) för bortalagets del saknas även Ramires som är avstängd säsongen ut. Eden Hazard och Samuel Eto’o stryks även dem ur truppen pga skador.


Ett ruskigt formstarkt Liverpool har, här hemma på Anfield, haft fantastisk utdelning mot lagen bland topp-6 3 (Man City), 4 (Everton), 4 (Tottenham) och 5 (Arsenal) mål. Gemensamt i dessa prestationer är att man vid upprepade tillfällen har klarat av att öppna i ett furiöst tempo som har satt tonen tidigt. Sedan en tid tillbaka, efter att ha tittat framåt i spelschemat, har dock min spontana känsla kring den här matchen varit att om det är något lag som eventuellt kan låsa ner hemmalaget så är det Chelsea. José Mourinhos lagbyggen står i vanlig ordning för en stark organisation och en trygghet i det defensiva grundspelet, frågan är dock om verktygen finns att tillgå denna söndag med 5 ordinarie startspelare frånvarande där majoriteten rimligtvis borde innebära att försvarsspelet kommer påverkas på ett negativt sätt. Cech är ett givet val i målet, Terry likaså i mittlåset, där även tvåvägsspelaren Ramires kunde ha varit en viktig ingrediens på mittfältet. Misstänker att en del tankar kring Champions League-returen kan spela in om inledningen av det här mötet inte skulle vara en önskvärd sådan.

En insats över medel på Liverpool att stå för minst två mål framåt.

Skickar iväg ytterligare ett spel:
Hemmalaget över 2,5 mål 2,90 (Expekt) 2/10 units

/Puyol