Premier League-fotbollen är tillbaka med en ny omgång där vi nu närmar oss det täta matchandet kring julen, trevligt nog med ett lunchmöte denna lördag. Anfield står som spelplats där ett Liverpool på jakt efter serieledningen tar emot Cardiff. Testar en mindre insats på en individuell prestation, där jag tror att en spelare kan bidra på ett hörn.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Cardiff
  • Spel: Jordan Henderson, målskytt
  • Odds: 3,95 @ Unibet
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 13.45 21/12

Liverpool inledde månadsskiftet med en bortaförlust mot Hull, en svag prestation där man visade upp de bristerna man har haft från föregående säsonger där man inte har lyckats haka på toppskiktet. Man har dock studsat tillbaka på ett fantastiskt sätt med ett par riktigt fina insatser. Norwich och West Ham var först ut, men det toppades på White Hart Lane där man fullkomligt krossade Tottenham. Därmed 3 segrar i följd med briljanta 14 mål framåt där bland annat Luis Suarez, som signerade ett nytt kontrakt i veckan, toppar skytteligan trots att han var avstängd i de 5 inledande omgångarna. Går övriga resultat lagets väg så kan man eventuellt toppa tabellen inför nästa omgång.

Cardiff, ett av ligans två walesiska inslag, parkerar strax ovanför nedflyttningsstrecket där nykomlingen plockade åt sig en värdefull fullpoängare i förra helgens omgång mot West Brom efter en tät batalj. En välbehövlig sådan där man endast hade vunnit en av de 9 föregående matcherna innan dess. ”Bluebirds”, som stod för intressanta värvningar inför säsongen med bland annat Steven Caulker och Gary Medel, har i första hand haft problem med målproduktionen där endast Crystal Palace under strecket har stått för färre mål framåt. Vissa frågetecken kring Malky Mackays status som manager under veckan som har gått, det talar dock för att han leder laget under lördagen.

Liverpool kommer återigen till spel utan kaptenen Steven Gerrard och poängspelaren Daniel Sturridge, ingen såg dock ut att saknas nämnvärt senast. Luis Enrique och Sebastian Coates är inte heller tillgängliga i backlinjen. Cardiff däremot kommer till spel med nästintill ordinarie trupp där endast Craig Bellamy, med ett förflutet hos motståndarlaget, är ett frågetecken pga ett krånglande lår.

351083_heroa

Jordan Henderson har startat samtliga ligamatcher för Liverpool under den här säsongen och är nu inne i sin tredje för ”The Reds” sedan han hämtades in för dyra pengar från Sunderland. Det är nog först nu som han verkligen har hittat rätt där han, tillsammans med Luis Suarez, var fullständigt briljant senast. Visserligen så var det först nu i den 16:e ligamatchen som säsongens första Premier League-mål trillade in där jag anser att han borde kunna få ut ännu mer, kanske redan idag.

Liverpool har varit ruskigt starka här hemma på Anfield så här långt med vinster i 7 av 8 matcher med 22 mål framåt, där endast Southampton har lyckats avgå med poäng. Tidigare nämnde Luis Suarez, som är otroligt formstark för dagen, lär uppvaktas mot ett Cardiff som troligtvis kommer spela ganska lågt och försiktigt i sina positioner. Det kan eventuellt öppna för Henderson, som främst har prenumererat på en plats bakom toppforwarden, och som har blivit än mer involverad i spelet nu när Gerrard och Sturridge har varit frånvarande där nr 14 har stått för poäng i sina två senaste matcher. Djupledslöpningar och avslut utifrån kan bli en viktig ingrediens idag, inslag som engelsmannen kan stå för där han har hittat luckorna ett flertal gånger tidigare under säsongen men utan utdelning.


Testar en låg insats på Jordan Henderson som målskytt i matchen. Insatsen tillbaka ifall spelaren inte skulle komma till start.

/Puyol