Avslutar kvällens Premier League-omgång på Anfield med ett tredje och sista spelobjekt, även här ett möte mellan två lag med olika ambitioner i olika regioner av tabellen. Ett formstarkt Liverpool har tagit stadiga kliv uppåt och tar nu emot ett Burnley som krigar kring nedflyttningsstrecket. Även om det här mycket väl kan och borde hemmalagets väg så tror jag ändå inte att gästerna ska behöva resa hemåt helt tomhänt där jag gillar det man står för i anfallsväg. En lägre insats testas.

  • Match: Liverpool – Burnley
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,95 @ Ladbrokes
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 21.00 4/3

Liverpool kan inte nå Champions- via Europa League, men man har nu skapat väldigt goda förutsättningar till att kunna nå den via topp-4 här. Man har gått oerhört starkt i ligaspelet på slutet där man nu har plockat 27 poäng av 33 möjliga från sina 11 senaste ligamatcher, vilket är ett lysande facit. Noterbart att man nu är uppe i 19 tävlingsmatcher i följd utan förlust om man endast ser till ordinarie speltid. Den förvandlingen, att jämföra med säsongsinledningen, gör att jag vill lyfta fram Brendan Rodgers (samt herren på posten hos kvällens motståndare förutsatt att man håller sig kvar) som en stark kandidat till årets manager där jag är oerhört imponerad över vilka förändringar man har klarat av att stå för. Man har nu besegrat ett antal lag från toppskiktet där de 3 senaste fullpoängarna har kommit via Manchester City, Southampton samt Tottenham. Även om anfallsspelet, alltjämt, inte är lika bländande som det var under fjolåret så producerar man ändå tillräckligt. Samtidigt noterbart att försvarsspelet troligtvis aldrig har varit bättre under Rodgers tid här där man har hållit nollan intakt i 5 av sina 7 senaste ligamatcher.

Hemmalaget kommer till spel utan Steven Gerrard och Mamadou Sakho, bland de mer ordinarie startspelarna, samt Lucas Leiva och reservmålvakten Brad Jones som stryks sedan tidigare.

liverpool_200x200burnley_200x200

Burnley presterar faktiskt relativt bra i nuläget, men har ändå svårt att producera fler poäng än det man gör och med det placerar man sig under nedflyttningsstrecket med 3 poängs marginal. Ett oturligt självmål fällde avgörandet senast i hemmamötet med Swansea, en match där ”The Clarets” hade det mesta och det bästa sett till kvalificerade målchanser. Ser man till insatserna i sin helhet känns det aningen obegripligt att man inte har fått med sig mer än två poäng från sina 6 senaste ligamatcher, i alla fall om man ser till att man är ganska så skapligt i anfallsväg. Sedan omgång 7 snittar Sean Dyches manskap ändå ca 1,15 mål framåt, vilket är ett skapligt facit, där man har visat upp ett imponerande anfallsspel från årsskiftet och framåt. Man har ett vasst anfallspar i Ings och Barnes, man är skickligt på att ställa om när ytorna ges där man spelar relativt enkelt med mycket bollar in mot boxen. Man kunde dock vara betydligt tätare kring det egna straffområdet, och det är den detaljen som gör att bortalaget riskerar att återigen spela i Championship till nästa säsong. Man har endast klarat av att hålla nollan intakt i en av de 18 senaste tävlingsmatcherna (liga och cup) som har spelats.

Bortalaget saknar endast den långtidsskadade trion med Dean Marney, Matty Taylor samt Kevin Long sedan tidigare.


Liverpool borde skapa tillräckligt för att kunna leverera minst ett mål mot ett motstånd som endast har hållit nollan i en av 13 bortamatcher i ligaspelet under den här säsongen. Samtidigt, trots att hemmalagets försvarsspel är oerhört effektivt i nuläget, så vill jag ge motståndets anfallsspel en chans. Burnley har sedan strax innan årsskiftet målat mot båda Manchester-lagen (City och United), Tottenham samt Chelsea utanför Turf Moor, vilket är väldigt imponerande och man har ett spelsätt, tydliga och raka mot mål, som kan störa även kvällens motståndare. Hemmalaget har, trots den kraftiga uppryckningen, endast hållit nollan i en av sina 6 senaste ligamatcher här på Anfield där man bland annat har släppt in två bollar mot Leicester. Båda lagen att stå för minst ett mål i matchen synas med en låg insats.

/Puyol