Fortsätter på den inslagna vägen med att gå på spelobjekten tidigt där ytterligare ett sådant hämtas från helgens Premier League-fotboll, den här gången med fokus på det som komma skall på Anfield. Liverpool gästas av Aston Villa, som har skördat en del framgångar här på Merseyside, och med tanke på vilka svårigheter hemmalaget har med att få till ett vägvinnande, konstruktivt anfallsspel så tror jag nog att man ska ha möjligheterna till det även här. Detta asian handicap ska vara intressant inför avspark.

  • Match: Liverpool – Aston Villa
  • Spel: Aston Villa +1,5
  • Odds: 1,63 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 26/9

Liverpool spelar en cupmatch under onsdagkvällen där man lär rotera elvan något efter den tröga inledningen på ligaspelet där man placerar sig i den undre halvan av tabellen. Brendan Rodgers gör sin fjärde säsong i den röda delen av Merseyside och har nog troligtvis inte vara så pressad som han är nu där man är långt borta från att vara den starka titelkandidaten som man var för något år sedan. Man övertygade inte nämnvärt i sina inledande 1-0 vinster mot Stoke och Bournemouth, man var otroligt svagt i rivalmötet med Manchester United och senast lyckades man inte få med sig mer än en poäng från hemmamötet med nykomlingen Norwich – som man av tradition brukar ha vansinnigt lätt för. Utöver uteblivna resultat på slutet så är inte prestationerna tillräckligt bra där man inte är tydligt nog i sin spelidé för att kunna etablera ett kontinuerligt tryck på sina motståndare. Väldigt mycket har kretsat kring Phillipe Coutinhos kreativitet, i övrigt har man sett väldigt håglöst ut i den sista tredjedelen av banan. Noterbart att ”Reds” i sina 16 senaste Premier League-matcher inte har lyckats gör mer än ett mål vid mer än två tillfällen, och det mot ligans sämsta försvar (hemmamatcher mot QPR som ramlade ur samt Newcastle) under fjolåret, vilket är ganska anmärkningsvärt.

Hemmalaget såg ut att få tillbaka kaptenen Jordan Henderson, men ytterligare en skada håller honom borta från spel ett tag till. Joe Allen och Jon Flanagan stryks sedan tidigare. Frågetecken på Christian Benteke som eventuellt kan missa mötet mot sitt förra lag. Belgaren utgick i halvtid senast och är tveksam här.

liverpool_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa klarade sig ur en förhållandevis tuff cupmatch i veckan där lokalrivalen Birmingham besegrades efter en bra prestation, kanske ett steg i rätt riktning efter en tuff inledning på ligaspelet – men alltjämt något man kan vara förstående till för bortalagets räkning. Villa har som bekant tappat ett par nyckelspelare inför den här säsongen där Benteke, Delph och Vlaar har försvunnit och man ska nog ge Tim Sherwoods, på ett antal positioner, nya manskap mer tid. Kvarstår dock att man inte har vunnit sedan premiären och man har inte fått med sig mer än en poäng från sina 5 senaste matcher, även om man kan lyfta fram att det har varit 4 uddamålsförluster där man har varit med i samtliga matcher. Man har haft sina främsta svårigheter i uppbyggnadsspelet mot lågt stående försvarslinjer där man har varit alldeles för långsamt på att hitta spelvägar in till motståndarnas planhalva, intressant dock att det är något man kan komma att slippa här där vi återigen kan få se delar av det omställningsspelet som man var väldigt slipat på under avslutningen av fjolåret. Man har tillgång till väldigt mycket speed på flankerna när man väl lyckas få ut bollarna och en kreativ Jack Grealish är utan tvekan ett väldigt intressant inslag sedan sin återkomst efter skada. Jag tycker inte heller att försvarsspelet är så dåligt, trots att man har släppt in en del mål, där jag stundtals ändå tycker att man är ganska så samlat på den egna planhalvan.

Bortalaget kommer till spel utan Idrissa Gueye och Jores Okore som stryks sedan tidigare. I övrigt har man endast frågetecken på ett par nyförvärv där Adama Traore, Tiago Ilori samt Jose Angel Crespo eventuellt kan tvingas stå över som alternativ även här.


Redan inför den senaste helgens omgång reagerade jag på att bortalaget stod i 8 ggr insatsen. Trots att Liverpool kan stöta på betydligt bättre motstånd i serien så är man, i nuläget, inte nämnvärt mycket bättre än det man går upp emot nu. Och med tanke på hemmalagets facit, där man väldigt sällan lyckas göra mer än ett mål och inte heller spelar mycket särskilt bättre för att få större utdelning än så, så tycker jag att den här spelformen blir väldigt intressant på förhand. Aston Villa har ett större kunnande på den egna planhalvan än det man har gett sken av hittills och med ytor att gå på så menar jag på att anfallsspelet kan få större utrymme här. Noterbart att bortalaget har lyckats få med sig minst en poäng från sina 4 senaste besök här på Anfield. Ett asian handicap på +1,5 mål på Aston Villa spelas strax över medel – därmed har bortalaget råd att förlora med uddamålet för att det här spelet ska rättas.

/Puyol