Premier Leagues 25:e omgång inleds under lördagsförmiddagen på ett alldeles strålande vis. Vi har ytterligare ett toppmöte att se fram emot och denna gång är det på Anfield. Det är ligaledaren Arsenal som kommer på besök, och man kommer med en mycket bra period i ryggsäcken. Tror på en öppen och händelserik tillställning där jag slår ett slag för ett handikapspel på ett av lagen.

  • Match: Liverpool – Arsenal 
  • Spel: Arsenal +0,5 
  • Odds: 1,75 @ Bet365
  • Insats: 6/10 
  • Spelstopp: 8/2, 13:45

Endast tretton omgångar av Premier League återstår och det är fortfarande Arsenal som vi finner högst upp i tabellen, strax före Manchester City och Chelsea. Den där berömda svackan som brukar dyka upp såhär års för Arséne Wenger och hans mannar har inte visat sig ännu och inget tyder på att den kommer göra det heller. Arsenal kommer att kriga om ligatiteln enda fram till maj. Faktum är att de senaste sju matcherna har resulterat i arton poäng så man kommer till den här tuffa bortamatchen med ett starkt självförtroende.

Att Arsenal kommer bli det lag som kommer föra matchen känns relativt troligt då det är något man under lång tid varit bekväma med att göra. Den här säsongen har det tillkommit en effektivitet som tidigare varit en stor bristvara. Med Özil, Cazorla, Podolski och Giroud som allihopa lär få plats i Wengers startuppställning kommer man hitta igenom en hemmalagets reservbetonade backlinje.

Wenger och hans tränarteam har dessutom lyckats få ordning på defensiven. Mertesacker och Koscienly bildar ett av Europas, om inte det, starkaste mittbackspar. När dessa två har spelat tillsammans har Londonlaget inte förlorat på över två år. Det är enbart Chelsea som har släppt in färre antal mål i ligaspelet. Firma Suarez och Sturridge kommer inte få det lätt att skapa målchanser.

arseanl

Liverpool lyckades inte följa upp den fina derbyvinsten mot Everton (4-0) med något vettigare än att spela 1-1 mot West Brom i måndagskväll. Prestationen var heller inte bra utan snarare dålig och lägger vi till att man har en tung skadelista så ser det tungt ut inför lördagens möjligheter till tre poäng. Det är den ordinarie backlinjen med Johnson, Agger, Sakho, José Enrique samt defensiva mittfältaren Lucas som alla missar matchen. Detta betyder att Gerrard tar klivet ner som defensiv mittfältet vilket har visat sig vara en roll som inte passar engelsmannen alls lika bra.

Den här säsongen har man verkligen tagit tillbaka Anfield som sin hemmaborg och man har endast tappat fem poäng där. Känslan är dock att serieledarna visar varför man befinner sig åtta poäng före i tabellen. Liverpool har inte en tillräcklig bredd trupp för att bemästra de skadebekymmer man har i de bakre leden. Har väldigt svårt att se att Arsenal inte får med sig minst en poäng i detta möte.

                                                                             

Väljer att spela Arsenal +0,5 vilket är detsamma som X2. Spelet hittar ni under ”Asian” -> ”Fler asian handicap”.

/Mikel