I en perfekt värld skulle dessa två lag kanske ha funnits med i toppen, men riktigt så är det inte medan konkurrenterna har dragit ifrån. Ett Liverpool som får finna sig i att vara under utveckling medan Arsenal åter får bygga nytt när de största stjärnorna försvinner. Tror och hoppas på en bra fotbollsmatch där jag ger hemmalaget fördel av att spela på Anfield.

  • Match: Liverpool – Arsenal
  • Spel: Bortalaget att inte göra mål
  • Odds: 2,95 @ Expekt
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 14.30

Testar ett mindre drag här där jag, tillfälligt, går ifrån mina teorier om att Arsenal kommer stå för en stark säsong. Det kan dom fortfarande göra även om de skulle gå mållösa härifrån, något jag har fastnat för inför det här mötet efter att ha sett lagets två inledande ligamatcher. 0-0 mot både Sunderland och Stoke. Det där bolltrillandet är okej, om än inte fullt så lika effektivt som förr då man inte lyckas spela till sig alltför många målchanser.

Liverpool å sin sida inledde med ett bottennapp mot West Bromwich för att sedan stå för en riktigt bra insats hemma mot Manchester City, där man kanske gjorde tillräckligt för 3 poäng. Ett individuellt misstag ledde dock till en sen kvittering för motståndarna. I övrigt såg det relativt lovande ut, alltså, och jag tror nog att nye Wayne Rodgers och hans mannar kommer in i den här matchen med en positiv känsla.

På frånvaro-listan hos respektive lag hittar vi Cole och Lucas (Liverpool) samt Frimpong, Rosicky, Sagna och Wilshere (Arsenal). De två sistnämnda långtidsskadade sedan tidigare. Målvakten Szczesny är återigen ett frågetecken även om Mannone var stabil när han fick chansen förra helgen.

I Liverpool återkommer Daniel Agger i mittlåset efter avstängning, vilket jag ser som ett stort plus. Nu kan man återigen mönstra de bästa gubbarna man har i en backlinje, och trots 5 insläppta mål i de inledande 2 matcherna så är det inte där problemen ska ligga.

Arsenal har fortfarande inte lyckats peta dit något mål efter 180 minuters spel och man har haft väldigt svårt att skapa några riktigt heta chanser. Managern Arsene Wenger har fortfarande inte bestämt sig för hur han ska utnyttja nyförvärven Giroud/Podolski i positionerna längst fram och det syns att man har lite att jobba på. När man väl får det att funka så kan det bli riktigt bra, men som det ser ut just nu så skulle det inte förvåna mig om vi fick en eller två något uddlösa halvlekar till. Skulle ”Pool” lyckas låsa ner Cazorla så skulle det försämra chanserna till det här spelet att gå igenom.

Mitt primära spel blir alltså att Liverpool håller nollan för en insats under medel. Hämtar två sidospel från Unibet:
Liverpool 2,05 1,5/10 units
Luis Suarez målskytt 2,60 1/10 units

/Puyol