Sverige kliver nu in i U21-kvalet, och inleder på bortaplan mot Litauen. Jag tycker att förutsättningarna är glasklara, häng med!

Match: Litauen U21 – Sverige U21
Tips: 2:a (-1) 3-vals
Odds: 2,07 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011-09-01 18:00

Analys:

Något kortare analys på den här matchen då det inte finns överdrivet mycket information att tillgå.

Sverige har övertygat rejält under sommarens vänskapsmatcher, då man tagit tre raka segrar. Först kördes grannlandet Norge över med siffrorna 4-1. Näst på tur stod Serbien, där slutresultatet skrevs till 2-1 i svensk favör. Senaste matchen, som spelades 10:e augusti mot Holland, vann man med klara 3-0. Dessa vinster värderas tungt då de är mot motstånd som är flera nivåer bättre än dagens motstånd. Truppen som rest ner till Litauen innehåller en rad etablerade namn:  John Guidetti, Rasmus Jönsson, Ivo Pekalski, Jiloan Hamad, Oscar Hiljemark, Niklas Hult, Astrit Ajdarevic, Mikael Dyrestam, Alexander Milosevic,  och Pontus Jansson, för att ta ut de mest tongivande för en bra svensk prestation. Många av spelarna är etablerade i Allsvenska startelvor, och John Guidetti som har stjärnstatus här är ett riktigt ess på topp!

Litauen däremot har redan gått in i kvalet, där man har allt annat än imponerat. Man har förlorat två raka hemmamatcher, och håll i er här, mot Malta (1-2) och mot Slovenien (0-1). Man väntas idag spela med ”spelarbussen framför mål” och försöka kontra, men jag tror att Sverige är alldeles för bra för att tappa poäng här.

Med tanke på de bägge lagens resultat och Sveriges starka trupp som reser ner så ser jag inget annat än en svensk seger i afton. Jag tror att det kan rinna iväg om man får hål tidigt i matchen. Ska vi säga 0-3? Hur som helst, 2,07 är spelvärde!

God spellycka!
/Blixt