Agnieszka RadwanskaEn nästan sjuk uppställning av semifinalister i årets dam-upplaga av Wimbledon. Aldrig hade väl någon kunnat förutspå Bartoli, Flipkens, Radwanska och Lisicki. Den enda kvarvarande spelaren med rutin är Radwanska, det rutinen ska ta henne till final.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: Sabine Lisicki – Agnieszka Radwanska 
  • Spel: Radwanska 
  • Odds: 2,40 @ expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15.30

Polacker är gångbara i Wimbledon. Jerzy Janowicz nådde semifinal för första gången i en Grand Slam och bröt ut i tårar. Agnieszka Radwanska har dock varit här förut. Polskan förlorade förra årets Wimbledonfinal efter tre set mot världsettan Serena Williams. Samma spelare som Lisicki slog ut i fjärde rundan.

Tyskan har en riktig tung serve för att vara WTA-spelare. Hennes forehand är dödande och just nu svävar hon på moln. Men, när det börjar knyta ihop sig, då fallerar hon väldigt ofta.

Tyskan är blott 23 år och har aldrig tidigare vunnit en semifinal i en Grand Slam. Hon är av allt att döma mycket nöjd med sin prestation och lär vara väldigt nervös idag. Någon som Radwanska kommer att utnyttja.

Polskan har en lös serve, det är inte hennes typ av spel att slå in servar och döda returer. Radwanska står hellre på baslinjen och låter sin motståndare jobba i sidled. Hon har en riktigt bra defensiv och slår, till skillnad från Lisicki, ytterst få unforced errors.

Tyskan har som sagt en fantastisk serve, men Radwanska har också en av WTA-tourens bästa returer. Kommer serven med hög fart – blir returen hårt tillbaka.

Det finns anledning att tro att matchen blir jämn. Båda spelarna är riktigt bra på gräs. Lisicki har 28-7 på gräs och Radwanska 23-10. Båda spelarna har slagit världseliten på gräs. Men det finns också en anledning till att polskan är världsfyra och Lisicki rankad 20 platser bakom, hon spelar med mycket små marginaler och är riktigt ojämn.

Det har 1-1 inbördes där Radwanska vann senaste mötet enkelt och Lisicki vann 2011 efter tre set. Spontat känns detta som en helt öppen 50/50-historia och allt över 2,00 på någon av spelarna känns i stort sett spelvärt. Nu värderar flera bolag Rawanska till 2,40 och då kliver vi in.