Den femtioförsta omgången i SHL fullbordas under onsdagskvällen när tre matcher står på menyn. I ett möte tar Linköping emot Växjö. Ett Växjö som har fem raka segrar och har vunnit samtliga möten mot Linköping den här säsongen. Däremot har Linköping hittat formen och har fyra raka vinster. Lyckas hemmalaget bryta förbannelsen mot Växjö?

  • Match: Linköping – Växjö
  • Serie: SHL
  • Speltips: Linköping över 2,5 mål  
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 25/2, 19.00

Linköping sopade rent förra veckans matcher med tre segrar av tre möjliga. Det hela avslutades med en stark vändning mot HV71, när bortalaget vände 0-2 till seger 4-2. Segern innebar Linköpings fjärde raka och tolv poäng på dom fem senaste matcherna. Det gör Linköping till seriens andra formstarkaste lag.
Med lagets strålande form har man gett sig själva chansen att blanda in i topp två placeringarna. Linköping står just nu på åttiofyra poäng och ligger på en fjärde plats. Men laget har bara fem poäng upp till tvåan Växjö och trean Frölunda.
Linköping har gjort tredje flest mål i hela SHL. Med en målskörd på hundrafyrtiotvå mål snittar hemmalaget 2,84 gjorda mål per match.

Varav sjuttiotvå av lagets mål har kommit på hemmaplan. Linköping är ett starkt hemmalag och snittar 2,88 gjorda mål per match på sina tjugofem hemmamatcher. Inte nog med det har Linköping sexton segrar och nio förluster, varav två efter övertid/straffar och en total poängskörd på hemmaplan på femtio poäng. Det gör Linköping till SHL’s femte bästa hemmalag.
Linköping vann sin senaste hemmamatch mot Modo med 6-1. Det var lagets andra raka hemmaseger och den fjärde på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att Linköping har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem hemmamatcher.

Linköping får tillbaka Magnus Johansson och Anton Karlsson. Frågetecken är det kring Gustav Forslings.

linkoping_200V.S vaxsjo_200

Växjö har verkligen hittat sin formtopp. Laget radar upp seger efter seger och efter vinsten mot Leksand kom den femte raka segern. Inte nog med det så har Växjö tagit poäng i elva raka matcher, där tio matcher har slutat med en småländsk seger.
Växjö är seriens formstarkaste lag och har tagit tretton poäng på lagets fem senaste matcher.
Lagets spel och poängproduktion på slutet har lett till att Växjö ligger på en andra plats i SHL. Växjö har åttionio poäng efter femtio omgångar, samma poäng som trean Frölunda som däremot har en match mer spelad.
Växjö har till den största delen fått i ordning på sitt försvarsspel och laget har släppt in andra minst mål i ligan. Med hundratolv insläppta mål snittar Växjö 2,24 insläppta mål per match.

På bortaplan är formen magnifik. Växjö är nu uppe i fem raka bortasegrar efter att ha besegrat Djurgården på bortaplan i den förra bortamatchen med 5-4.
Växjö har hittills spelat tjugofyra bortamatcher och har tagit tretton vinster, varav fem efter övertid/straffar och förlorat elva, varav två efter övertid/straffar. Det leder till en totalt poängskörd på trettiosex poäng och Växjö är SHL’s tredje bästa bortalag.
Även på bortais ha Växjö haft ett stabilt försvarsspel under säsongens slutskede och laget har bara släppt in femtiosex mål på bortaplan. Det är allra minst insläppta mål av ett bortalag och ger ett snitt på 2,33 insläppta mål per match.

Fyra noll  under säsongen för Växjö och en målskillnad på 20-9.
Ja så ser lagens inbördes möten ut den här säsongen. Växjö har lyckats besegra Linköping i samtliga möten.

03.01.15SHLVäxjöLinköping4 : 2
11.12.14SHLLinköpingVäxjö0 : 6
21.10.14SHLVäxjöLinköping5 : 4
(4 : 4)
22.09.14SHLLinköpingVäxjö3 : 5

Lagens fem senaste möten i Saab Arena har slutat med en seger för Linköping och en för Växjö.
Noterbart är att Linköping har gjort minst tre mål i tre av lagens fyra senaste möten i Linköping.

Vilket lags fantastiska form ska brytas?
Ska Linköping lyckas besegra Växjö för första gången den här säsongen? För att det ska bli seger för Linköping så kommer laget sannolikt behöva göra minst tre mål mot formstarka Växjö och jag ser flera tendenser att det ska vara möjligt.
1: Linköping är ett starkt hemmalag och har fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher. Inte nog med det är lagets målform fantastisk. Arton gjorda mål på dessa matcher och minst tre gjorda mål i fyra av dom fem hemmamatcherna.
2: Inbördes möten. Växjö har fyra segrar på dom fem senaste mötena i Saab Arena och inte nog med det så har smålänningarna vunnit samtliga möten den här säsongen. Däremot har det inte varit alltför rättvisa slutresultat och Linköping borde ha vunnit minst en match. Men Linköping lyckas däremot göra mål på Växjö och har gjort minst tre mål i två av dom fyra matcherna den här säsongen.
3: Växjö har sett allt svagare ut och matchen mot Leksand kom laget undan med blotta förskräckelsen då laget lyckades ta med sig två poäng. Även i lagets senaste bortamatch var det effektiviteten som avgjorde mot Djurgården men laget släppte in hela fyra mål.
Ett Linköping som lyser av revanschlust och vid en seger ikväll blandar laget in sig i striden om andra platsen i tabellen. Det ryktas om ett utsålt Saab Arena och ett hemmalag som vill vinna över tabelltvåan. Men ska laget lyckas måste laget göra minst tre mål under ordinarie tid. Noterbart är att det är inte lätt att vinna samtliga möten mot ett lag under en grundserie.
Mitt spel blir Linköping över 2,5 mål till 1,90 hos Betsafe.