Hockeylördag och full omgång i SHL. Med matchstart 16:00 möts Linköping – Växjö. Två lag vars former är helt skilda med ett hemmalag med tre raka vinster medan Växjö blott har en seger på dom fem senaste omgångarna. Fördelen för Växjö är att laget trivs mot Växjö, kan det göra att formen ändrar riktning?

  • MatchLinköping – Växjö 
  • Liga: SHL
  • Speltips: Växjö över 2,0 mål
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 20/2, 16,00

Linköping avancerade upp till tredjeplatsen i tabellen efter att ha besegrat Djurgården med 3-2 på bortaplan efter straffar. Linköping har spelat ihop sjuttionio poäng efter fyrtiofyra omgångar och har elva poäng upp till tvåan Frölunda och ett ner till fyran Luleå. Segern var lagets tredje raka och Linköping är just nu seriens sjunde formstarkaste lag med åtta poäng inspelade av dom femton senast möjliga.
Linköping har haft en stabil defensiv under grundseriens gång och laget har släppt in andra flest mål i serien med sina hundra insläppta mål. Det ger ett snitt på 2,27 insläppta mål per match.

Hemmaspelet har dock inte varit lika bra som tidigare säsonger. Men trots det är Linköping seriens sjunde bästa hemmalag med fyrtio inspelade poäng efter tjugo hemmamatcher.
Målskillnaden på hemmaplan är imponerande med 69-42. Det ger snittet 3,45 mål framåt och 2,1 insläppta mål per hemmamatch.
Linköping besegrade Skellefteå med 5-2 i den senaste hemmamatchen och tog den tredje seger på dom fem senaste hemmamatcherna.

linkoping_200 V.S vaxsjo_200

Regerande guldlaget Växjö går inte alls känna igen från förra säsongen. Laget förlorade mot Malmö med 1-3 på bortaplan i den förra omgången och förlorade för fjärde gången på dom fem senaste omgångarna.
Förlusterna har skickat Växjö ner utanför topp sex och nu befinner sig smålänningarna på en nionde plats med sextiosju poäng efter fyrtiofyra omgångar. Upp till tabellsexan skiljer det fem poäng.
Målfabrikationen har varit helt ok under grundserien och med hundratjugofyra mål framåt är det fjärde flest i serien och ger ett snitt på 2,81 mål framåt per match.

Bortaspelet från Växjö’s sida har varit stabilt under serien. Växjö har mäktat med att plockat trettiotvå poäng efter tjugotvå hemmamatcher och är seriens femte bästa bortalag.
På bortaplan kan Växjö göra mål och har ett målsnitt på 2,63 mål per bortamatch och har totalt gjort femtioåtta mål på bortais.
Laget förlorade sin andra raka bortamatch när Malmö vann med 1-3 och Växjö har blott två segrar på sina fem senaste bortamatcher. Noterbart är att Växjö har gjort minst två mål i tre av dessa fem matcher.

Växjö har två vinster av tre mot Linköping.
Detta efter att ha vunnit lagens två första möten genom 1-0 på bortaplan och en 3-2 seger i hemmaborgen. Det senaste mötet vann Linköping med 4-1 i Vida Arena.
Lagens fem senaste möten har slutat med två segrar för Linköping och tre för Växjö. Noterbart är att Växjö har gjort minst två mål i tre utav dessa fem matcher.
I Saab Arena har Växjö gjort minst två mål i tre matcher och det har slutat med två hemmavinster och tre bortasegrar.

Kan Växjö vända bortatrenden mot hemmastarka Linköping?
För att det ska bli verklighet gäller det att Växjö’s första kedja och försvarsspel håller. Detta då Linköping har en grym offensiv och även försvarsspelet är stabilt i regel. Däremot ser jag möjligheter för Växjö att finna målet idag. Det på grund utav Växjö’s bortaspel. Det har varit bra under hela grundserien och målskyttet på bortais har levererat. Växjö snittar drygt 2,6 mål per bortamatch och laget har gjort tretton mål på sina fem senaste bortamatcher.
I Saab Arena trivs även smålänningarna och har tre segrar av sina fem senaste besök. Växjö har gjort minst två mål på Linköping i tre av dessa bortamatcher.
Växjö har en bra offensiv och nu åker laget till Östergötland och är i stora behov av poäng. Poäng är ett måste för att haka på kampen för direktplatsen till slutspelet och ska det bli seger måst laget göra minst tre mål.
Mitt spel blir Växjö över 2,0 mål till 1,80 hos Unibet. Det vill säga insatsen tillbaka vid exakt tvål mål för bortalaget.