Full omgång i SHL och en match där två lag har har helt två skilda former. Mötet jag talar om är mellan Linköping – Växjö. Ett hemmalag Linköping som åkte ut i CHL tidigare under veckan efter strafförlust mot Skellefteå. Men har i ligan trampat igång och har sex raka segrar. För Växjö’s del ser det inte lika ljust ut. Laget åkte på en blytung förlust senast på hemmaplan mot Leksand med 1-5. Kan Växjö vända på lagets dystra trend med endast en seger på lagets fem senaste?

  • Match: Linköping – Växjö
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Växjö
  • Odds: 2,34 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 11/12, 19:00

Linköping spelade kvartsfinal i Champions Hockey League i tisdags. Med en uppgift som var att hämta ikapp ett måls underläge från det första mötet. Linköping lyckades med det då laget satte ett 4-3 mål med mindre än två minuter kvar av matchen. Matchen gick därefter till övertid och straffläggning där Skellefteå avgjorde med matchens enda straffmål.
Därmed får Linköping nu bara lägga fokus på ligan då cupspelet är över för den här säsongen. Ett Linköping som har ryckt upp sig betydligt och har nu sex raka segrar på sitt facit. Laget vann i serien senast mot HV71 med 2-1 efter straffar. Det har gjort att Linköping nu har tagit tolv poäng i lagets fem senaste matcher och är seriens andra formstarkaste lag.
Med lagets fina segersvit har det även resulterat i tabellplaceringar. Nu befinner sig Linköping på en fjärde plats i tabellen med fyrtiosju inspelade poäng efter tjugoåtta spelade omgångar.
Hemma i Saab Arena går Linköping fortsatt starkt. Laget har fyra segrar på sina fem senaste hemmamatcher och vann i sin senaste hemmamatch mot Djurgården med 4-0. Det har lett till att Linköping har spelat ihop trettiotre poäng och är seriens andra bästa hemmalag.

Linköping saknar ikväll enligt skadekollen.com
Marcus Högberg
Oskar Sundh

linkoping_200V.S vaxsjo_200

Växjö är inne i en tung period och bör vara något gynnade över det lilla uppehållet som var i veckan när andra lag var och spelade slutspel i Champions Hockey League, Detta på grund av att laget har radat upp massvis av förluster den senaste tiden och har endast en seger på lagets fem senaste matcher. Nu senast föll Växjö med horribla 1-5 på hemmaplan mot Leksand. Detta till stor del att laget darrade när 0-1 kom och förlorade den första perioden med 0-3. Trots ett bättre spel och fyrtio skott på mål hjälpte det inte laget.
Poängutdelningen på Växjö’s fem senaste matcher är ingen rolig syn. Blott fyra poäng på dessa fem matcher och Växjö är just nu det formsvagaste laget i serien.
Det leder till att lagen nedanför Växjö har kommit ikapp och har gått förbi. Nu står Växjö på fyrtioen poäng och ligger på en sjätte plats i tabellen, men med samma poäng som sjuan Djurgården.
Bortaspelet är långt ifrån så bra det skulle kunna ha varit. Med tolv inspelade poäng på tretton bortamatcher är Växjö seriens tionde bästa bortalag. Växjö har endast tagit två trepoängare på bortais den här säsongen.
Samtidigt som laget förlorade sin senaste bortamatch mot Skellefteå med 2-0 och därmed åkte på sin andra raka bortaförlust och den fjärde på lagets fem senaste.

Växjö kommer till spel utan G. Rydahl och T. Laakso som båda är avstängda.

Dags för säsongens tredje batalj.
Hittills har Växjö gått segrande ur båda mötena som har varit målrika.
Den första matchen spelades i Saab Arena och där vann Växjö med 5-3 efter en stark slutperiod som laget vann med 3-1.
Den andra matchen fick laget minst ett poäng var när den avgjordes i Vida Arena. Men där kunde Växjö till slut vinna med 5-4 efter förlängning.

Ska Växjö kunna bryta sin trend mot ett lag som har passat laget den här säsongen.
1: Växjö har fått ett par extra dagars vila att samla ihop truppen, gå igenom vad som har hänt den senaste tiden och vad som måste bli bättre. Samt att laget har nästintill inga skador då bara två spelare är borta på grund av avstängning.
2: Linköping spelade en tuff match i tisdags och laget fick ett surt avslut trots en stark vändning och åkte ur CHL efter straffar. Linköping har sex raka segrar i SHL men laget har haft en del medstuds den senaste tiden. Dags för ett slut nu?
3: Växjö har två segrar på Linköping den här säsongen och det är alltid positivt att ta med sig när ett lag är inne i dålig trend men att då möta ett lag vid en ”uppstart” som laget trivs emot är till fler fördelar än nackdelar. Växjö har fem segar på lagens sju senaste möten.
Sen har Växjö spelat bra den senaste tiden men utdelningen har uteblivit.
Ett underskattat Växjö mot ett Linköping som bör ha lite tunga huvuden sen uttåget ur CHL gör att jag tror Växjö får med sig minst två poäng från Saab Arena ikväll.
Mitt spel blir Växjö som segrare till 2,34 hos Betsafe.