Semifinal nummer två. Tabellettan Skellefteå som har ledningen i matchserien beger sig ner till Östergötland för spel i Saab Arena. En arena där Skellefteå har trivts bra på sistone och har två raka segrar där. För Linköping’s del gäller det att ta fram spelet laget visade upp i den första perioden från det första mötet för att ha någon chans mot ett laddat Skellefteå.

  • Match: Linköping – Skellefteå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,79 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 30/3, 18:30

linkoping_200V.S skelleftea_200

Skellefteå vann grundserien även den här säsongen i överlägsen stil. Tack vare seriesegern fick laget det sämst rankade laget i kvartsfinal. Brynäs som nådde kvartsfinal efter att ha slagit ut Färjestad. Trots att Skellefteå vann i fyra raka matcher satt dom flesta segrarna förvånansvärt långt inne. Brynäs bjöd på ett bra motstånd och hade ledningen i några av matcherna. Men Skellefteå fann en väg att vinna trots att spelet inte var det bästa.
I dessa fyra matcher slutade tre av fyra över 4,5 mål.

Skellefteå fortsatte alltså som laget gjorde under grundserien med att ösa in mål. Under slutspelets fem matcher har laget redan lyckats göra tjugotvå mål. Ett snitt på 4,5 mål per match.

Linköping slutade fyra i grundserien och fick ta sig an femteplacerade HV71 i ett äkta E4-derby. En matchserie som på förhand tippades jämn och jämn var precis som det blev. Fyra av sex matcher slutade med slutresultatet 3-2 och dom andra två slutade 4-2 efter det avgörande målet i tom kasse. Vi kan alltså notera att samtliga möten i den här kvartsfinalserien resulterade i över 4,5 mål.
Linköping var det bättre och hungrigare laget, trots att HV71 bjöd på ett bra motstånd vägde Linköping tyngre i slutändan.

Linköping gjorde även dom en hel del mål under grundserien och med lagets två vassa första kedjor fortsätter det även under slutspelet. Där har det på lagets hittills sju matcher resulterat i tjugo gjorda mål. Ett snitt på 2,85 mål per match.

Semifinal ett.
Där började den första perioden i ett rasslande tempo och båda lagen ville framåt. En jämn första period slutade 2-1 till Skellefteå. Efter det tog hemmalaget över allt mer. Skellefteå var det klart bättre laget i resten av matchen och med två mål i mittperioden avgjordes matchen. Matchen slutade till slut 5-2 till Skellefteå och det stod klart att Linköping måste upp flera snäpp om laget ska ha en chans mot motståndarna i den här matchserien.

Lagen har mött varandra åtta gånger under säsongen.
Då räknar vi in dubbelmötet i Champions Hockey League. Av dessa åtta möten har Linköping vunnit tre och Skellefteå fem. Noterbart är att fyra möten har slutat över 4,5 mål.
Lagens fem senaste möten inne i Saab Arena har slutat med två segrar för Linköping och tre för Skellefteå.

Semifinal och tempot höjs ytterligare ett snäpp.
Det vi fick se i den första perioden i semifinal ett var sannolikt den bästa perioden i det här slutspelet. Det är två offensivt skickligt starka lag med en uppsjö av kreativa lirare. Båda lagen har ett starkt powerplay och vad sägs om siffrorna för slutspelet. Linköping har en utdelning på 31,25% och Skellefteå hela 46,15%. Det är starka papper.
Båda lagen har en grym förmåga att hitta målet och ska Linköping ha något att hämta i den här matchserien måste laget våga anfalla och föra spelet annars kommer Skellefteå att vinna förhållandevis enkelt.
Två lag som kommer sätta full fart direkt i inledningen och med varsina tjugo (Linköping) respektive tjugotvå mål (Skellefteå) under slutspelet vet vi att målskyttet inte har kommit av sig.
Det kommer krävas minst tre mål från ett lag under ordinarie tid för att kunna vinna matchen och med en väntad matchbild med full fart och sätta press på motståndarna vore det knepigt om det inte nås.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,79 hos ComeOn