Lördag och en full omgång i den svenska Hockeyligan. En av matcherna extra fokus ligger på är mötet mellan Linköping – Skellefteå. Två lag som spelade CHL i veckan där båda lagen gick vidare. Båda lagen förlorade första matchen i SHL när ligan återuppstartade. Vilket lag finner det vinnande spåret igen?

  • Match: Linköping – Skellefteå
  • Serie: SHL
  • Speltips: Skellefteå över 2,5 mål
  • Odds: 1,98@ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 15/11, 16:00

Linköping kommer till spel med en strafförlust i ryggen. Laget åkte ner till Örebro och Berhn Arena. En match som Örebro tog ledningen med både 1-0 och 2-0. Men Linköping kvitterade till 2-2 innan den andra perioden var slut. Trots sen kvittering återtog Örebro än en gång ledningen men Linköping kvitterade igen och tvingade fram en straffläggning. En straffläggning som Örebro drog det längsta strået i.

Linköping har på lagets fem senaste matcher poäng i samtliga och har gått segrande ur två av dessa fem.
I tabellen finner vi Linköping på en sjunde plats med tjugonio inspelade poäng. Laget är endast ett poäng bakom tabell sexan Växjö  som innehar den sista direktplatsen till slutspelet.

Hemma i Saab Arena har Linköping gått starkt. Med nio spelade hemmamatcher har det resulterat i sju segrar, två förluster och en målskillnad på 27-11. Linköping snittar knappa ett mål i baken per match. Med tjugoen inspelade poäng på hemmaplan är Linköping seriens tredje bästa hemmalag.
På lagets fem senaste hemmamatcher har det slutat med fyra segrar och en förlust. Noterbart är att Linköping har hållit nollan i sina tre senaste hemmamatcher.

linkoping_200 V.S skelleftea_200

Skellefteå kommer även dom från en förlust. Laget förlorade på bortaplan mot Växjö med 2-1. En match som var jämn men efter att Växjö tagit ledningen med 2-0 relativt tidigt kunde laget spela på den ledningen och trots reduceringen från Skellefteå höll hemmalaget undan.

Skellefteå har på lagets fem senaste matcher tre segrar och två förluster. Trots att laget nu har två raka förluster så hittar vi Skellefteå på en andra plats i tabellen. Med trettiosju poäng efter nitton spelade omgångar är laget bara tre poäng bakom serieledarna Frölunda men bara två poäng före trean HV71.

Bortaplan har varit sisådär den här säsongen. Efter nio spelade bortamatcher har Skellefteå spelat till sig tretton poäng. Det gör att Skellefteå är seriens sjätte bästa bortalag. Med en statistik på fyra segrar, varav en efter övertid/straffar, fem förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 28-26. Det ger ett snitt på 3,11 mål framåt och 2,88 mål bakåt per match.
Skellefteå har på lagets fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att Skellefteå har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem matcher. Ser vi på samtliga bortamatcher har laget gjort minst tre mål i sju av nio matcher.

Säsongens andra möte.
Den första matchen spelades Skellefteå Kraft Arena. Det slutade med en stabil och säker seger för hemmalaget som vann med 4-1. Skellefteå hade till och med 4-0 innan Linköping fick in ett tröstmål.
Förra säsongen möttes lagen i semifinal. Där vann Skellefteå rätt enkelt och slog ut Linköping med 4-1 i matcher. Noterbart är att Skellefteå gjorde minst tre mål i fyra av fem matcher.
I Saab Arena (borträknat slutspel) har det på lagens fem senaste matcher slutat med två segrar för Linköping och tre för Skellefteå. Noterbart är att Skellefteå har gjort minst tre mål i tre av dessa fem matcher.

Viktigt för lagen att fortsätta vinna i grundserien.
Ett Linköping som framförallt har imponerat rejält på hemmaplan den senaste tiden. Med tre raka hållna nollor och ett stabilt försvarsspel så klättrar laget i tabellen. Men trots det löser Skellefteå minst tre mål ikväll.
1: Skellefteå är trots ett nästintill nytt lag på plan den här säsongen otroligt skickliga och laget har en stark offensiv. Laget har gjort andra flest mål i serien.
2: Bortaplan brukar vara fartfyllt och Skellefteå är i regel svårspelade på bortais. Laget spelar trots bortalag med fart och fläkt och är alltid offensiva. Det visar bland annat statistiken med ett snitt på 3,11 gjorda mål per bortamatch. Nu har laget två raka förluster i serien och att laget förlorar tre raka hör inte till vanligheterna.  
3: Skellefteå trivs otroligt bra mot Linköping. Det spelar ingen roll om det på hemma eller bortaplan. 

Med ett Skellefteå som har gjort minst tre mål i sju av nio bortamatcher och har gjort minst tre mål i fyra av dom fem senaste mötena med Linköping på bortaplan gör att jag tror att trots Linköpings stabila spel på hemmaplan kan få sig en omgång idag. Att möta ett hungrigt Skellefteå som jagar en seger är inte kul. Samt ska Skellefteå plocka med sig tre poäng kommer det att behövas göras tre mål.
Mitt spel blir Skellefteå över 2,5 mål till 1,98 hos Unibet.