Omgång fyrtiosex skall fullbordas i SHL under onsdagskvällen. Formstarka Linköping tar emot Rögle som krigar för att slippa ett negativt kval. Båda lagen jagar poängen som är ofantligt viktig när det bara återstår tjugoen poäng att spela om. Frågan är om vi får en lika öppen match som lagen har spelat på sistone och mot varandra?

  • MatchLinköping – Rögle 
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,71 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 24/2, 19,00

Hemmalaget Linköping blev nollade i sin senaste match när Växjö besegrade laget på hemmaplan med 3-0. Förlusten satte stopp för en segerrad på tre raka och Linköping tappade i och med förlusten temporärt tredje platsen till Luleå som vann under gårdagen.
Linköping har annars tagit sjuttionio poäng efter fyrtiofem omgångar och ligger på plats fyra med två poäng upp till trean och har samma poängantal som femman Färjestad fast med bättre målskillnad.
På tal om målskillnad är Linköping det lag som har gjort tredje flest mål i serien. Med hundratrettiotre stycken snittas laget 2,95 mål framåt per match. Och det positiva är att laget dessutom har släppt in tredje minst. Ett antal som landar på hundratre och ger ett snitt på 2,28 mål insläppt per match.
Ser vi över hela säsongen har Linköping ett målsnitt på 5,24 mål och utav lagets fyrtiofem matcher har totalt tjugosex passerat över 4,5 mål, varav tolv av dessa på hemmaplan.

linkoping_200 V.S rogle_200

Rögle fick även sin segersvit bruten när serieledande Skellefteå kom på besök. Förlusten tillskrevs 1-4 och en två matchers lång segersvit fick ett slut.
Men tack vare dessa två vinster har Rögle skapat sig marginal ner till kvalstrecket. Laget befinner sig just nu sju poäng före nästjumbon Modo med femtio poäng efter fyrtiofem omgångar. Dessutom har Rögle en match mindre spelad än Ö-vikslaget.
Det gemensamma som Rögle har med Linköping är att laget har släppt in lika många mål som Linköping har gjort. Det vill säga hundratrettiotre stycken och med nästan lika många gjorda som sina motståndare har släppt in, nittionio snittar Rögle sina matcher på 5,15 mål.
Av Rögle’s fyrtiofem matcher har även tjugosex passerat över linan 4,5 mål, varav tio av dessa på bortaplan.

Säsongens fjärde och sista möte.
Rögle har lyckats besegrat Linköping en gång under säsongen och det var i lagens första möte. Då vann Ängelholmslaget med 3-0 i Lindab Arena. Sen dess har det varit Linköping för hela slanten i dom två sista mötena. En 4-1 seger för östgötarna på bortais och därefter en förkrossande 7-2 seger i hemmaborgen.

28.12.15SHLLinköpingRögle7 : 2
24.11.15SHLRögleLinköping1 : 4
19.09.15SHLRögleLinköping3 : 0

Tre oerhört viktiga poäng som står på spel.
Linköping jagar tabellplacering tre och är två poäng efter. Men laget jagas dessutom av Färjestad och Djurgården som vill åt samma placering. Rögle måste ta poäng för att skaka av sig Modo och kan laget vinna ikväll och ha tio poäng ner till Modo ska det mycket till om laget ska få kvala sig kvar med sex omgångar kvar.
Men ska det bli poäng för Rögle måste målen framåt komma. Laget har varit ofantligt oeffektiva på bortais med minst mål av samtliga lag på bortais. Däremot har offensiven i övrigt kommit igång något på sistone, men defensiven kan vara sisådär emellanåt. Medan Linköping har en bra form. Tre segrar på dom fyra senaste matcherna och målen har rasslat in. Dock nollat mot Växjö på hemmaplan sist och revanschlusten för att hitta tillbaka på vinnarspåret är där direkt.
Båda lagen snittar över fem mål per match och har passerat betydligt fler än hälften av sina matcher över linan 4,5 mål. (26/45)
Den linan har dessutom spräckts i två av lagens tre senaste möten och senaste mötet i Saab Arena slutade med en betungande 7-2 seger för hemmalaget.
Det är två lag med stort poängbehov som möts och inget av lagen vill förlora. Men ska det bli tre poäng kommer det behövas minst tre mål och jag förväntar mig en offensiv laddning från hemmalaget och ett tidigt mål i matchen kommer öppna för en händelserik match. Det är för mycket som står på spel och Rögle har ”råd” att chansa en del.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,71 hos Unibet