Returmöte mellan Linköping – Modo. Lagen möttes så sent som i fredags uppe i Örnsköldsvik. En match som Linköping vann med rättvisa 3-2. Modo har mycket att förbättra om det ska bli en bättre placering än den placering klubben ligger på just nu. Men är det på bortaplan mot Linköping som poängen kommer börja trilla in?

  • MatchLinköping – Modo
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,80 @ William Hill
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 29/9, 19:00

Linköping har vilat några dagar sen mötet mot Modo i fredags. En match som Linköping gjorde en strålande bortamatch och styrde och ställde matchbilden. Laget lät bland annat Modo att bara komma till fem avslut på mål under matchens två första perioder och hade ett strålande boxplay-spel. Matchen slutade till slut 3-2 för Linköping.

Segern innebar att Linköping studsade in på vinnarspåret igen efter förlusten mot Rögle i omgången innan. Nu har Linköping fem poäng efter tre spelade omgångar. Det placerar laget på en åttonde plats i en något haltande tabell.
Något som Linköping har haft problem med i inledningen av SHL-säsongen är målskyttet. Blott sex mål framåt på dom tre inledande matcher.

Däremot är det i regel på hemmaplan som Linköping gör flest mål och tar flest poäng. Hittills har laget bara spelat en hemmamatch under säsongen och den var mot Djurgården i seriepremiären. En match som Linköping vann med 3-2 efter övertid.

Linköping fick tillbaka G. Roe och A. Karlsson i fredags och laget kan mönstra fullt manskap till dagens match.

linkoping_200V.S modo_200

Modo Hockey som fick kvala sig kvar förra säsongen har hårdsatsat på nordamerikanskt den här säsongen. Det har dock inte gett ett bra resultat hittills. I den senaste matchen mötte laget som sagt Linköping på hemmaplan. En match som Modo var det sämre laget och lyckades bara få iväg ynka fjorton skott, trots att laget spelade på hemmaplan. Slutresultatet blev 2-3 till Linköping.

Tre spelade matcher och Modo’s försvarsspel har inte imponerat. Laget har redan släppt in elva mål, vilket är femte flest iserien med en match mindre spelad än samtliga lag, förutom Linköping. Modo har mött lag som Örebro, Karlskrona och Linköping. Mot dessa motståndare har Modo endast mäktat med att vinna över Karlskrona efter mycket om och men med 5-4. Det gör att Modo har tre poäng och huserar på en tolfte plats i tabellen.

Bortaplan brukar inte vara Modo’s framgångsfaktor. Förra säsongen var Modo seriens tionde bästa bortalag och spelade tretton av tjugoåtta bortamatcher som innehöll minst fem mål.
Den här säsongen har Modo bara spelat en bortamatch. Det var mot Örebro och Modo förlorade med 4-1. = Över 4,5 mål.

En stark offensiv mot en svag defensiv.
Linköping gick som tåget på försäsongen men när SHL drog igång tappade offensiven lite i kraft och blev något svagare. Nu får Linköping äntligen vända hem till Saab Arena igen och har en skadefri trupp att tillgå. Ett Linköping på hemmaplan med sin offensiv är aldrig en rolig motståndare. Speciellt inte för Modo som redan är bortasvaga och har visat upp en svag defensiv. Det blev fyra insläppta mot Örebro, fyra mot Karlskrona och nu sist tre mot Linköping. Det är ingen bra start för ett lag som har pressen på sig att prestera bättre än förra säsongen.
Mötena mellan Linköping och Modo brukar bli målrika och lagens tre senaste möten har slutat över 4,5 mål. Ett nytt möte mellan klubbarna och båda vill vinna matcherna. Linköping kommer sätta full fart direkt och Modo kommer göra allt för att göra en bättre insats än sist. Ska det bli tre poäng för något lag så kommer det behövas göras minst tre fyra mål.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,80 hos William Hill.