Hoppas ni hängde på dubbeln senast till över 5 ggr pengarna. Idag får det bli ett snabbt speltips, men grymt spelbart. Häromdagen spelade HV71 en betydelselös match i European Trophy och ställde över mer eller mindre ett helt lag. Då fick man över 3.50 på motståndarna. Idag möts Linköping och Kalpa i också en betydelselös match. Ett av lagen ställer över de viktigaste spelarna.

  • Match: Linköping – Kalpa
  • Speltips: Kalpa ML (DNB)
  • Odds: 2.40 @ Bet365
  • Insatss: 5/10 units
  • Spelstopp: 22/10, 19.00

Linköping kommer till spel med ett stukat lag. Enligt tränaren har man en del småskavanker i laget och eftersom matchen är betydelselös väljer man att släppa fram en hel del ungt och vila de med skavanker, men även de viktigaste lirarna. Nu är Linköpings juniorer riktigt bra, men man när man ställer över viktiga spelare så ska Kalpa ha riktigt bra chans oavsett. Här är Linköpings trupp till kvällens match:

1 Marcus Högberg 
31 Christian Engstrand 

3 Jonatan Nielsen 
4 Linus Hultström 
5 Mattias Bäckman 
6 Jesper Petterson 
8 Albin Lorentzon 
9 Eric Himelfarb 
11 Simon Hjalmarsson 
12 Sebastian Karlsson 
14 Sebastian Ottosson 
18 Jonas Almtorp 
21 Joachim Nermark 
22 Jakub Vrana 
23 Anton Brehmer 
25 Jesper Bärgård 
27 Victor Cruz Rydberg 
29 Erik Lindhagen 
44 Philip Bovall 
48 Daniel Rahimi 
71 Christopher Fish 
92 Claes Nordén

Kan väl börja med målvaktsposten som ikväll kommer vaktas av 17-årige Marcus Högberg. Killen har gjort två matcher i LHCs a-lagströja denna säsong och har på dessa två en räddningsprocent på 77.5%, vilket visar att han fortfarande är lite ung för Elitseriespel. Han är dessutom inte ens förstemålvakt i juniorlaget för nuläget, men väljer att satsa på honom ikväll ändå då man ser honom som ett stort löfte. På utespelarsidan vilar man som spelare som Carl Söderberg, Pär Arlbrandt, Mattias Weinhandl, Robin Figren, Daniel Grillfors, Niclas Hävelid, Magnus Johansson och Johannes Salomonsson. Målvakten Andreas Andersson och Patrik Zackrisson är skadade. Christian Engstrand börjar på bänken bakom unge Högberg. I och med detta om jag har räknat rätt så saknar Linköping 9 ordinarie utespelare plus 2 målvakter. Det räcker med att säga att Kalpa kommer med fullt lag. De har i vilket fall åkt ner med hela truppen. Någon enstaka kommer kanske vilas, men de har fortfarande en tyngre trupp ikväll än det unga Linköpingslaget. I truppen har de bland annat gamle NHL-stjärnan Sami Kapanen och duktige målvakten Mikko Koskinen.

Som läget är nu efter ha sett trupperna så är det ett givet spel på Kalpa, men väljer att safea lite med tanke på LHC spelarna säkerligen är något hungrigare än Kalpa, väljer därför Kalpa ML på bet365 till 2.40. Det kommer säkerligen sänkas innan matchstart. ML-oddset på Bet365 är exakt som DNB, alltså pengarna tillbaka vid oavgjort. 5 units på Kalpa, kämpa!

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden