Det bjuds på fem kvällsmatcher i dagens SHL omgång. I en av matcherna spelas det ett E4-derby. Det är Linköping som tar emot HV71 hemma i Saab Arena. Linköping har två av tre segrar mot HV71 den här säsongen men har tre raka förluster på hemmaplan. Kan Linköping komma in i det vinnande konceptet på hemmaplan eller utjämnar HV71 inbördesmöten den här säsongen till 2-2?

  • Match: Linköping – HV71
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Linköping
  • Odds: 1,82 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 6/1, 19:00

Linköping förlorade sin senaste match. Då på bortaplan mot Växjö. Linköping tog ledningen med 1-0 under den första perioden. Däremot kvitterade Växjö till 1-1 innan perioden var över. Växjö tog ledningen i den andra perioden men Linköping fick in 2-2 bara minuten senare. Dock skulle Växjö ta ledningen igen under den tredje perioden och efter det lyckades aldrig Linköping komma igen och föll till slut med 2-4 efter mål i öppen kasse.

Förlusten innebar att Linköping bröt sin fyra matchers långa poängsvit. Laget har två segrar och tre förluster på sina fem senaste. Med en hyfsad form behåller Linköping sin topp fyra placering. Med femtiofyra poäng efter trettiofyra spelade omgångar ligger Linköping på en fjärde plats i tabellen. Det är sex poäng upp till trean Frölunda men bara två ner till femman och sexan Växjö och Örebro.

Hemmaspelet har varit stabilt under hela säsongen och det är Linköping’s styrka att spela på hemmaplan. Hittills har det blivit trettiofem poäng efter sjutton hemmamatcher och det är tredje bäst i serien. Det via elva segrar och sex förluster, varav två efter övertid/straffar.
Linköping föll i sin senaste hemmamatch med 2-3 efter förlängning mot Örebro. Det var lagets tredje raka förlust på hemmaplan.

Linköping återfår J. Vrana som återvänder från JVM annars finns det ett par frågetecken inför matchen.

linkoping_200V.S hv71_200

HV71 tog sin femte raka seger i den senaste omgången. Då besegrades Luleå med 3-2 på hemmaplan. Men det blev en omdiskuterad situation vid Luleå’s 1-2 mål. Målvakten E. Ersberg fick en medspelares klubba i ansiktet och blev liggande men Luleå sköt in pucken i nät. Dock lyckades HV71 vända på det ändå men Ersberg fick en avstängning efter att ha släng klubbhandsken på domaren vid Luleå-målet.

Med femton poäng av femton möjliga toppar HV71 SHL’s formtabell. I och med en massa segrar den senaste tiden har HV71 knaprat in på serieledande Skellefteå. HV71 har efter trettiofyra omgångar tagit sextiotre poäng och är bara fem poäng bakom Skellefteå. Dock är Frölunda hack i häl och är bara tre poäng efter smålänningarna.

HV71 har varit bra på bortais den här säsongen. På sjutton försök har laget tagit tjugotre poäng. Det gör HV71 till seriens fjärde bästa bortalag. Med en statistik på åtta segrar, varav tre efter övertid/straffar och nio förluster, varav två efter övertid/straffar.
HV71 vann sin senaste bortamatch mot Örebro med 2-1. Det var lagets andra raka seger på resande fot och har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster.

HV71 saknar som sagt E. Ersberg på grund av avstängning. Annars saknas A. Eidstedt, D. Petrasek och Kevin Fiala enligt Skadekollen.com

Säsongens andra möte i Saab Arena.
Den första matchen kunde Linköping vinna med 2-0. Det har också spelats två matcher till mellan lagen. Dom båda matcherna har spelats i Kinnarps Arena och med HV71 som hemmalag. Det har slutat med en 6-4 seger för HV71 och en 2-1 seger för Linköping efter straffar. Linköping har alltså 2-1 i inbördes möten den här säsongen.
Lagens fem senaste möten har slutat med tre segrar för Linköping och två för HV71.
På dom fem senaste matcherna i Saab Arena har Linköping fyra segrar och HV71 en.

Ett taggat hemmalag som går för matchboll i inbördes möten mot HV71?
Linköping vid seger kommer ta sin tredje seger mot HV71 den här säsongen och det är alltid skönt att ha plusstatistik när det vankas slutspel om lagen möts där vid ett senare tillfälle. Därför har vi ett oerhört laddat hemmalag Linköping som är revanschsugna efter sina tre raka förluster på hemmaplan. Framförallt efter lagets två senaste matcher då det har blivit två snöpliga förluster efter övertid och straffar.
Linköping är ett ofantligt starkt hemmalag och det är just där poängen tas. Den stora delen av dom i alla fall.
När HV71 är på besök så höjer sig hemmaspelarna ett snäpp till och blir mycket mer hungriga när det blir ett E4-derby. HV71 har det ofantligt svårt på bortaplan mot Linköping och har bara en seger på lagets fem senaste bortamatcher mot Linköping.
Linköping har haft det något lättare mot HV71 än tvärtom. Två raka segrar har det blivit under säsongen och två av tre är faktum just nu.
Ett taggat hemmalag som vill sätta stopp för sin förlustrad på hemmaplan och vill verkligen göra det och tvåla dit HV71 som jagar sin sjätte raka seger.
Mitt spel blir Linköping som segrare inklusive övertid och straffar till 1,82 hos Betsafe