Spridda skurar på spelade omgångar i Champions Hockey League gruppspelen. I grupp A möts Linköping – HIFK. Ett hemmalag som bara spelat en match mot ett lag som spelat två. Dock skiljer det sig bara två poäng mellan grupptrean Linköping och gruppledarna HIFK. Nu återstår det att se om Linköping kan stå emot ett typiskt finsk spelande hockeylag. Gör dom det?

  • MatchLinköping – HIFK
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Linköping över 2,5 mål
  • Odds: 1,89 @ Betway
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 30/8, 15:00

I Grupp A möts Linköping, Bern och HIFK. HIFK har spelat två matcher efter dubbelmöten med schweiziska Bern som har resulterat i fyra poäng av sex möjliga. För Linköpings del har det hittills blivit två poäng av tre möjliga mot samma motstånd.

1.IFK Helsinki210105:44
2.Bern301116:83
3.Linköping101003:22

Linköping räckte inte riktigt till under förra säsongen i SHL utan åkte ut i semifinalen mot Skellefteå med 4-1 i matcher. Inför kommande säsong ser det på förhand väldigt bra ut. Linköping har värvat intressanta namn som N. Persson, J. Lilja, R. Rakhshani, och C. Billins. Dock har även klubben tappat tunga namn som J. Micflikier, J. Taffe och M. Johanssom som har avslutat sin karriär.
Tappen har däremot inte märkts av under klubbens försäsong. Fyra matcher och fyra segrar. Noterbart är att Linköping har gjort över 2,5 mål i tre av fyra matcher. (övertid/straffar inkluderat)

I Champions Hockey League stod Bern för Linköpings första motstånd. En match som började mållöst efter tjugo minuter. I den andra perioden gick Linköping fram till en 2-0 ledning. En ledning som dock inte skulle hålla för tre poäng utan med en sen reducering i mellanakten och en kvittering efter drygt tretton minuter i slutperioden gick matchen till straffar.
Där lyckades Linköping dra det längsta strået när A. Gordon avgjorde i straffomgång fem.

Linköping kommer till spel utan:
N. Persson
G. Roe

linkoping_200V.S HIFK

HIFK nådde inte långt under förra säsongens inhemska ligaspel. I slutspelet tog säsongen över redan i kvartsfinalen när laget åkte ut mot Tappara med 4-2 i matcher.

Nu är det dags för en ny säsong och för HIFK’s del har spelet sett otroligt bra ut. Laget har spelat totalt sex matcher hittills och har gått segrande ur fyra av dessa matcher.
I Champions Hockey League har laget spelat två matcher. Mot samma motstånd båda gångerna i form av Bern. Först vann HIFK med 3-1 på hemmaplan och i det senaste mötet på bortaplan blev det förlust med 3-2 efter straffar. En match som M. Partanen gjord två mål för sitt lag men det hjälpte inte när Bern kvitterade till 2-2 med drygt fyra minuter kvar av matchen och vann sedan straffläggningen.

HIFK har därmed spelat till sig fyra poäng i grupp A och toppar gruppen. Inte nog med så har laget avancemanget i egna händer.

En viktig match för framförallt hemmalaget. 
Ett hemmalag som har imponerat under försäsongen med bland annat en 6-0 seger över Skellefteå. Även Champions Hockey League spelet började okey med en seger i premiärmatchen. Något som troddes på förhand var att Linköping’s offensiv skulle vara svag inför kommande säsong med alla tapp av produktiva spelare. Det har däremot varit tvärtom och Linköping har inte haft större bekymmer att finna målet.
HIFK har imponerat, framförallt i defensiven där laget har släppt in ofantligt lite mål under försäsongen.
Men nu beger sig laget till Saab Arena och Daniel Grillfors får besöka sin gamla hemmaborg. En viktig match för hemmalaget Linköping som sätter full fart direkt på hemmaplan. Att få möta ett HIFK som inte alls är lika bra på resande fot som på hemmaplan ska gynna hemmalaget som är målrika och starka hemma.
Ska det bli tre poäng måste Linköping lyckas med att sätta tre kassar bakom HIFK’s målvakt. Det tror jag laget lyckas med då man spelar på hemmaplan, har ett offensivt lagt lag och har hittat sitt spel för att vinna matcher.
Mitt spel blir Linköping över 2,5 mål till 1,89 hos Betway.