Fem matcher under hockeytorsdagen. Vi beger oss mot Saab Arena och mötet mellan Linköping – Färjestad. Linköping är det enda lag som Färjestad inte har slagit den här säsongen. Men gemensamt i dom tidigare mötena är att det har blivit mål på tavlan. Linköping kommer till spel med en förlust medan Färjestad har fyra raka segrar. Lyckas Färjestad ta den första segern för säsongen mot Linköping ikväll?

  • Match: Linköping – Färjestad
  • Serie: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 2,00 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 22/1, 19:00

Linköping förlorade sin senaste match på hemmaplan mot Frölunda med 3-2. Detta trots att Frölunda hade spelat match kvällen innan. Linköping hämtade ikapp ett 0-2 underläge till 2-2 under den tredje perioden. Men med knappa sex minuter kvar kom det matchavgörande 2-3 målet.

Förlusten innebar Linköpings andra på lagets fem senaste matcher. Med nio inspelade poäng på dessa matcher är Linköping seriens femte formstarkaste lag.
Efter att ha haft en stabil form med massvis av segrar har Linköping krigat in sig i toppstriden av tabellen. Med sextiotre poäng efter trettionio spelade matcher ligger Linköping på en fjärde plats. Laget har samma poängantal som trean HV71 men det är bara två poäng ner till sjuan Färjestad.
Linköping är ett utav fem lag som har gjort över hundra mål den här säsongen. Med en målskillnad på 104-95 snittar Linköping sina matcher med 5,10 mål.

Hemma i Saab Arena är Linköping ruggigt tunga. Linköping är ett av seriens bästa hemmalag och har på lagets tjugo hemmamatcher spelat till sig trettionio poäng. Det gör laget till SHL’s fjärde bästa hemmalag. På Linköping’s hemmamatcher har det totalt blivit nittiotvå mål, ett snitt på 4,6 mål per match.
Dock har spelat på hemmaplan varit tungt den senaste tiden. Förlust i den senaste hemmamatchen och endast en seger på lagets fem senaste hemmamatcher. På dessa matcher har dom tre senaste matcherna slutat över 4,5 mål.

Linköping återfår Niclas Hardt efter skadefrånvaro.

linkoping_200V.S farjestad_200

Färjestad är som alltid inne i en positiv trend efter jul och nyårstiderna. Laget besegrade i den senaste matchen Örebro på hemmaplan med 3-2. En tråkig match ändå fram till matchens tre sista minuter när Färjestad satte 3-0 i öppen kasse och alla trodde det var över. Örebro reducerade två gånger om på cirka femtio sekunder. Därefter fick Örebro chansen att kvittera på straff med sexton sekunder kvar men missade och Färjestad kunde komma undan med blotta förskräckelsen.

Segern innebar att Färjestad inkasserade sin fjärde raka seger och har tagit tolv poäng av femton möjliga under dom fem senaste matcherna. Det gör Färjestad till seriens formstarkaste lag tillsammans med Skellefteå.
En orsak är ju att målskyttet har kommit igång och spelare som Åslund, Rajala och Gulas med flera verkligen har tuggat igång.
Färjestad har efter trettionio omgångar tagit sextioen poäng och ligger på en sjunde plats. Samma poängantal som sexan Örebro och femman Växjö.

Färjestad är ett bra bortalag. Laget har spelat nitton bortamatcher och har tagit minst ett poäng i tolv av dessa. Totalt har det blivit tjugo inspelade poäng vilket gör Färjestad till seriens tredje bästa bortalag.
På dessa matcher har Färjestad dock bara gjort trettiofyra mål. Det är andra minst gjorda mål på bortaplan och laget har släppt in fyrtioåtta. Det ger ett snitt på 4,31 mål per match.
Färjestad vann sin senaste bortamatch mot Modo med 2-1. Det var den fjärde segern på sina fem senaste bortamatcher. Däremot har bara en match passerat över 4,5 mål.

Färjestad återfår Christofer Forsberg från utlåning men saknar Joakim Hilding.

Det är dags för det fjärde mötet av fem.
Den första matchen vann Linköping i Karlstad med 5-1.
I den andra matchen vann Linköping på hemmaplan med 3-0.
I den senaste matchen vann Linköping med 6-5 i Karlstad efter straffar. Linköping har alltså 3-0 i inbördes möten den här säsongen.
I Saab Arena har lagens fem senaste möten resulterat i två vinster för Linköping och tre för Färjestad. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 4,5 mål.

Fortsätter Färjestad sin fina form eller sätter Linköping stopp för den?
Det är två lag med starka offensiver. Linköping med spelare som Taffl, Little, Vrana mot Färjestad’s Rajala, Åslund och Gulas och det finns mer att hämta.
Båda lagen spelar offensivt och för Färjestad’s del verkar målskyttet vara på gång när lagets tilltänkta målskyttar har börjat hittat målet. Linköping har haft en tung period på hemmaplan och försvarsspelet på hemmaplan under dessa matcher har inte varit på topp. Tio insläppta på lagets tre senaste hemmamatcher. Medan Färjestad har gjort tio mål i sina tre senaste matcher.
Det är två lag som kommer till spel med ett vasst powerplay. Båda lagen gör nästan minst ett mål per match i spel i powerplay.
Mötena mellan klubbarna brukar resultera i målrika tillställningar. Två av tre möten den här säsongen har passerat linan och Färjestad vill mest av allt vinna mot Linköping ikväll och bryta förlustsviten mot östgötarna.
Men då måste det in minst tre puckar under ordinarie tid. Det är ingen omöjlighet med lagets självförtroende.
Med lagens tabelläge är varje seger otroligt viktig och det kommer vara tre viktiga poäng som står på spel om vilket lag som ska hänga med i toppstriden.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 2,00 hos ComeOn.