Måstematch är vardagsmat i den otroligt jämna elitserien, inget undantag i kvällens match mellan Linköping och Djurgården. Skador och en avstängning stör ena laget, så det är ingen tvekan om vilket lag jag lägger en mina pengar på. Läs mer!

  • Match: Linköping – Djurgården
  • Spel: Linköping (1×2)
  • Odds: 2.15
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Linköping sparkade Hans ”Säcken” Särkijärvi för tre omgångar sedan och in kom istället Harald Luckner. Men man fick inte någon effekt av det bytet direkt och Harald inledde med att leda Linköping i två raka förlustmatcher. Men senaste matchen kom islossningen och man körde över Modo med hela 7-2 på hemmais. Efter en stark andraperiod som vanns med hela 4-0 kunde man glida undan till en säker vinst. Glädjande var också att man gjorde tre powerplaymål på de fem försök man fick i matchen.

Till dagens match spelar man med exakt samma manskap som senast mot Modo. Detta betyder att Mikael Håkansson och Sebastian Ottosson inte finns med.

Djurgården tog en mycket viktig seger senast då man slog jumbon Timrå med 3-0. Men man övertygade inte alls i spelet och kan tacka Gustaf Wesslau som stod pall för Timrås 26 skott i matchen. Nu ligger Timrå tokjumbo och är näst intill klara för kvalserien redan, så att man vann den matchen är inget jag är imponerad över. Djurgården har även haft det tufft på bortais i år och har endast 3 segrar på 18 försök, och en av dessa segrar kom mot just avhängda Timrå för några omgångar sedan.

Daniel Tjärnqvist och Jimmie Ölvestad missade senaste matchen mot Timrå och kommer förmodligen inte till start ikväll heller, bägge spelarna lider av sviterna efter huvudtacklingar. Marcus Nilson är fortfarande avstängd efter ett slag mot en linjedomare. Mika Zibanejad var sjuk senast och hans medverkan ikväll har jag inte hittat någon info om.

————————————————————————————–

Linköping är på gång nu och stärks givetvis av storvinsten senast. Djurgården saknar flera nyckelspelare och det kommer märkas tror jag. Ger Linköping bra chanser till att vinna detta!

/e@sy