Två matcher i premiärkvällen av SHL. I den andra matchen möter Linköping Djurgården inne i Saab Arena. Ett Linköping som tappat flera poängproducenter inför säsongen har trots det levererat och gick genom försäsongen helt obesegrade. Det gjorde inte motståndarna Djurgården som avslutade med två raka förluster. Är siktet nu inställt på seger eller fortsätter Linköping sitt segertåg?

  • MatchLinköping – Djurgården
  • Liga: SHL
  • Speltips: Linköping 
  • Odds: 1.92 @ Nordicbet
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 16/9, 19:00

Linköping stred tappert förra säsongen och åkte ut hedersamt under semifinalerna mot Skellefteå. Det stod klart att huvudtränaren Roger Melin skulle lämna skutan efter flera säsonger. In kommer istället tidigare assisterande tränaren Dan Tangnes att ta över rodret.

Uppgiften sågs inte helt tacksam ut när dom största poängmakarna förra säsongen försvann en efter en. J. Taffe, J. Micflikier och M. Sjögren. Inte blev det bättre att legendaren M. Johansson i Linköping tackade för sig och pensionerade sig. Dock reagerade klubbledning snabbt och imponerande. Hemvändaren N. Persson ska ta över Johanssons ansvar. R. Rakhshani, A. Gordon och G. Roe är dom tilltänkta poängmakarna.

Levererat har spelarna även gjort under försäsongen. Linköping vann fyra försäsongsmatcher och samtliga fyra i gruppspelet av Champions Hockey League. Imponerande nog gjorde laget tjugonio mål på dessa åtta matcher.

Linköping kommer till spel utan:
N. Persson
A. Karlsson
G. Roe

linkoping_200V.S Djurgarden IF

Djurgården gjorde en klart godkänd fjolårssäsong. Laget slutade på en nionde plats och åkte ut väntat mot Luleå i två raka matcher i play-in.

Nu är Stockholmslaget inne på att göra en bättre säsong än förra och har värvat in tunga pjäser. Vad sägs om P. Thoresen som anländer hem till Djurgården efter flera säsongen i KHL. Forne Timrå spelaren M. Anderson som också kommer från KHL-spel. L. Hultström och T. Sallinen är också två spelare som ska göra det för Djurgården. Klubben tappade några tongivande spelare som S. Lauritzen, D. Fleury och M. Samuelsson som lagt skridskorna på hyllan.

Djurgården har även dom spelat en försäsong. Nio matcher blev det med fyra Champions Hockey League och fem övriga matcher. Det resulterade i ett avancemang i Champions Hockey League men bara två segrar av fem i vänskapsmatcherna. Noterbart att Djurgården förlorade sina två sista matcher innan premiären.

Fem möten förra säsongen.
Det blev ingen rolig statistik för Djurgården som bara lyckades vinna en match och ta tre poäng av femton möjliga av Linköping.

Formstarka Linköping blir för svåra på bortaplan för Djurgården?
Ja det ska vara så. Linköping gick som tåget under försäsongen och var riktigt starka i Champions Hockey League och besegrade lagen HIFK och Bern gånger två. Nu väntar det SHL-premiär och laget har fått in vinnarkänslan i truppen. Nu kommer dock laget till spel utan lagkaptenen N. Persson, men notera att han har saknats i flertalet matcher under försäsongen. Istället kan Linköping mönstra ett starkt lag på banan och att östgötarna får inleda på hemmaplan är en klar fördel. I Saab Arena är Linköping ruggigt starka och svåra att besegra. Under fjolårssäsongen var Linköping det näst bästa hemmalaget. 
Det till skillnad för Djurgården som är lite svåra att veta vart laget står inför säsongen. Bra nyförvärv, men inte så mycket slagkraftigare lag än ifjol. Bortaspelet brukar inte heller vara Djurgårdens favoritsida heller.
Fyra av fem segrar för Linköping mot Djurgården förra året och laget har fyra raka hemmasegrar på stockholmarna. Djurgården har haft stora skadebekymmer i dom sista träningsmatcherna och det finns frågetecken till kvällens match.
Hemmaplan blir avgörande för ett formstark Linköping och jag nyper ettan till 1,92 hos Nordicbet.