Efter nästintill en full omgång under onsdagkvällen så avrundas den 24:e spelomgången med en match denna torsdag. Vi beger oss till en av landets finaste innebandyhallar när Linköping får besök från huvudstaden och Caperio/Täby. Favoriten är korrekt men inte storleken på densamma där jag anser att det ena laget ska ha bättre chanser till att avgå med segern än vad de står i nu.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Linköping – Caperiotäby
  • Spel: Caperiotäby
  • Odds: 3,60 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Linköping är inne i sin tredje säsong i Superligan och man har verkligen etablerat sig på allvar nu. För tredje året i följd är man klart för SM-slutspelet vilket inte direkt är någon större sensation då man har haft ett slagkraftigt lag redan från start med en stark organisation bakom. I vanlig ordning är man ruggigt hemmastarkt i sporthallen där man fortfarande kan få inleda i kvartsfinalen om man plockar den 4:e platsen i tabellen. Caperiotäby har med några spelarförluster samt stora skadebekymmer genom hela säsongen stått för en mindre bragd då chansen till ett slutspel fortfarande är stort. Man slåss mot rivalen AIK om den sista platsen och i nuläget står man på samma antalet poäng med skillnaden att kvällens bortalag har en match mindre spelad. Högst värdefulla poäng står alltså på spel här för deras del.

Linköping kommer till spel utan Robin Kohlin, Marcus (den yngre) Johansson och Jonas ÅgrenCaperiotäby har Filip Urwäder och Mikael Karlsson långtidsskadade sedan tidigare.

Slutspelsklara lag som inte riktigt har gett järnet trots placeringar att spela för har vi åkt på nyligen. Falun (säsongens överlägset svagaste insats) i söndags och Granlo (visserligen trots dominans, spelade oavgjort) igår. Misstänker att Linköping nödvändigtvis inte behöver ge det där lilla extra och skulle man inte komma upp i full kapacitet så kan favoriten i det här mötet få problem.

Senast vann man på ett högst tacksamt sätt mot ett hårt skadedrabbat Warberg, utan att övertyga egentligen. Prestationerna innan dess mot både Pixbo och Mullsjö var inte prickfria de heller och kanske har man gått ner sig ett litet snäpp i väntan på slutspelet. Linköping är ett fysiskt och svårspelat lag att möta, men jag menar på att man kan få det svårt ikväll i form av ett vilt krigande motståndarlag som kanske vill det här lite mer.

För Caperiotäbys del är varje match som ett slutspel just nu. Man har fortfarande allt i egna händer och man är högmotiverat inför en match man skulle må väldigt bra över att vinna. Man är som allra starkast just nu, iallafall om man ser till laget i sin helhet, där nygamle Norling och Gafvelin har varit fina tillskott i truppen och dess bredd.

Urwäder och Karlsson saknas visserligen fortfarande, men Hyvärinen har varit briljant sedan sin comeback. Hagberg är kanske ligans formstarkaste spelare framåt och det här är verkligen spelare som kan avgöra i matcher av den här karaktären. Det är även i de här matcherna man har haft en tendens att överraska.

Den svåraste faktorn att komma över är ändå Linköpings hemmastyrka kontra Täbys något svagare resultat utanför Stockholm samt lagens senaste möte. Linköping vann med solklara 9-1 den gången, även om jag skulle vifta bort det till viss mån då kvällens bortalag hade sin absolut svagaste och tyngsta period just då. Några dagar innan hade man trots allt förlorat med 7 bollar mot bottenlaget Tyresö, det säger en del om vilket stadie man var i.


Ser det här som ett bra motivationsspel där jag är väldigt förvånad över att bortalagets odds har rört sig uppåt hos vissa bolag. 3,60 ggr på dagens Caperiotäby lockar då man kan slå alla när man är på topp och kommer man upp med en bra prestation så kan den här matchen vara deras. Bortalaget spelas som segrare under ordinarie speltid.

/Puyol