Fem omgångar kvar av SHL’s grundserie. Tabellen dras isär mer och mer men för både Linköping och Brynäs finns det saker att spela för. Båda lagen jagar högre tabellplaceringar och jagar även ett trendbrott i poängkolumnen. Får vi en öppen och lite av en desperat match ikväll?

  • MatchLinköping – Brynäs
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Betsafe
  • Insats: 4,5/5 units 
  • Spelstopp: 27/2, 18,30

Linköping svarade för en ofantligt knepig match hemma mot Rögle senast. En 3-1 ledning slutade med underläge 3-6 efter period två efter två matchstraff inom loppet av cirka trettio sekunder. Laget hämtade ikapp underläget i tredje perioden till 6-6 men föll i övertidsspelet med 6-7.
Förlusten var Linköpings andra raka och lagets formtopp har kommit av sig en aning. I tabellen befinner sig östgötarna på en fjärde plats med åttio poäng efter fyrtiosex omgångar. Till trean Luleå skiljer det fyra poäng ner till till femman Djurgården ett.

Hemma i Saab Arena har spelet strandat en aning. Förlusten mot Rögle var lagets andra raka hemmaförlust och den tredje på dom fem senaste hemmamatcherna.
I poängantal har Linköping fått ihop fyrtioen pinnar och är med dessa seriens åttonde bästa hemmalag efter tjugotvå hemmamatcher.
I hemmaborgen öser Linköping in mål. Hittills har det blivit sjuttiofem stycken och det är andra flest i serien.
Av Linköpings fem senaste hemmamatcher har tre stycken passerat med råge över linan 4,5 mål. Dessutom har tretton av lagets tjugotre hemmamatcher slutat med minst fem mål.

linkoping_200 V.S brynas_200

 

Brynäs har det ruggigt tungt för tillfället. Laget förlorade för fjärde gången på raken när Växjö besegrade laget med 4-2 på hemmaplan.
Med uteblivna segrar har Gävlelaget sjunkit i tabellen. Nu först befinner man sig på en åttonde plats med sjuttioen poäng efter fyrtiosex omgångar. Samma poängantal som nian HV71 fast med en bättre målskillnad samt med en match mindre spelad.

Brynäs svaghet har varit bortaspelet under säsongen. På sistone har det bara blivit två segrar av dom fem senaste bortamatcherna. Brynäs har lyckats spelat till sig tjugofem poäng och är seriens nionde bästa bortalag efter tjugotre bortamatcher. 
Det största problem Brynäs har haft på bortais är att hålla tätt i försvaret. Laget har släppt in sjuttioen mål och det är femte flest på bortaplan.
Av Brynäs fem senaste bortamatcher har fyra av dessa fem gått över linan 4,5 mål. Anmärkningsvärt är att sjutton av Brynäs tjugotre bortamatcher har slutat över 4,5 mål.

Säsongens tredje möte.
Lagen har hittills en varsin seger efter varsin vinst på hemmaplan. Först vann Linköping med 4-3 efter straffar i Saab Arena och Brynäs vann med 3-1 i Gavlerinken.

26.12.15SHLBrynäsLinköping3 : 1
01.10.15SHLLinköpingBrynäs4 : 3
(3 : 3)

Back to back möte.
Lagen möts idag och redan imorgon i Gävle. Båda lagen har poäng att spela om och inget av lagen har riktigt råd att förlora. Linköping måste gå för en seger för att inte halka neråt i tabellen och för att kunna ta tredjeplatsen. Brynäs måste vinna för att vända formsvackan samt för att inte halka ännu längre ner och missa hemmaplansfördel i play-in. För det är på hemmaplan som båda dessa lag är sitt rätta jag.
Linköping öser in mål på hemmaplan och spelar en otrolig rolig ishockey med fart och fläkt. Brynäs spelar ungefär jämlika som på hemmaplan när laget är borta. Men den största skillnaden är att på bortaplan är laget inte lika tunga och på bortaplan fungerar inte försvarsspelet lika bra när hemmalaget svarar en offensiv.
Båda lagen har spelat målrika matcher under säsongen och tre av Linköpings fem senaste hemmamatcher har slutat över mål medan fyra av Brynäs fem bortamatcher har slutat över mål.
Det är två lag som vill framåt och det märks när lagen möter varandra. Tre av dom fem senaste mötena har slutat över mål och dom sex senaste i Saab Arena.
Med tre viktiga poäng på spel med två lag som har problem i försvarsspelet finns det bara offensiven att förlita sig på. Vill något lag vinna efter ordinarie tid måste det bli minst tre fyra mål gjorda.
Mitt spel blir över mål till 1,70 hos Betsafe.