Lindlöven började med att bortabesgera en av huvudfaovriterna Hudiksvall med 5-3. Riktigt starkt jobbat och det verkar som många underskattar lagets kvalitet. Visby vann även dom med 3-2 i fredags mot Enköping och får nu ställa om snabbt inför matchen mot Lindlöven som startar tidigare än normalt.

  • Match: Lindlöven – Visby/Roma
  • Serie: Allettan Mellan
  • Speltips: Lindlöven 1X
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/1, 13.00

Lindlöven tog en fin skalp i onsdags borta emot Hudiksvall och förvånade många. Jag tycker dock att det finns enorm kvalité i det laget. Man öppnade säsongen svagt och gick sedan bara spikrakt uppåt och verkar inte heller ha tappat formen under jul. Man har en första femma som fullkomligt öste in poäng under grundserien, lite likt Falus första line. Nu har man dessutom stärkt upp laget med elitseriemeriterade forwarden Marcus Jonasèn som gjorde debut senast mot Hudik och lär säkerligen bara bli bättre och bättre då han har haft ett långt uppehåll. Patrik Säfström gjorde två poäng och bröderna Johan- och Daniel Fromell Olsson gjorde även dem två poäng. Det visar att det finns enorm kvalité i laget. Nu möter man dock ett av de bättre i serien, men kan man slå Hudik borta så kan man allt ta minst en poäng hemma mot Visby. Lindlöven var starka i grundserien på hemmaplan med 9 vinster av 13 möjliga och en målskillnad på 64-36. Laget rapporteras haft lite småproblem med förkylningar under veckan, men jag tror inte det är nåt som stoppar någon från att inte vara med.

Visby vann mot Enköping med 3-2 i premiären och det var inte mer än väntat. Man är förväntade att ta en av topp 2 placeringarna i mellersta serien, men de känns inte lika givna som Kallinge och Hästen nere i söder. Mellan serien känns något lurig och kan gå lite hursomhelst. Det visade inte minst Lindlöven i premiären. Visby har ett bra lag på pappret och ska vara favoriter i den här matchen, men inte så stora. Det finns vissa saker man måste tänka på och det är det som gör att 1X på Lindlöven känns bra. Visby spelade sin första match i fredags kväll mot Enköping och det var första matchen på mycket länge. Nu ska de spela på söndag igen på en tidig starttid (13.00). Visby har alltid spelat på fredagar och söndagar pågrund av att de måste passa in färjan, vilket gör att de är vana, men samtidigt ska man tänka på att det som sagt var första matchen på länge och säkerligen en mycket tuffare match än att åka och lalla runt hemma mot Botkyrka en fredagkväll. Det kan sitta lite i benen. Man är inte heller nåt dåligt bortalag, men fortfarande ett bra  mycket bättre hemmalag för det är inte lätt att komma till Visby och spela. Nu har de  som sagt kanske inte den mest optimala uppladdning och jag tycker Lindlöven har ganska stor poängchans här. Håller de hyfsad koll på hela ettans poängkung Andreas Gröndahl så bör spelet vara i hamn.

Som sagt, med dessa förutsättningar plus att jag tycker att bolagen underskattar Lindlöven lite så hugger vi på 1.80 hos Unibet på dubbelchansen 1X med en medelinsats. Lindlöven har vilat två extra dagar och har inte en krånglig resa i benen. Tycker båda spelen idag känns riktigt bra. OBS! Tidigt spelstopp, 13.00.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden