Idag tar vi nya tag och blickar oss för första gången in på den västra serien av hockeyettan den här säsongen. Lindlöven tar emot Mariestad hemma i Lindesberg där många förmodligen tror på förra årets succélag Maristad. Jag har en liten annan uppfattning även om jag tror det kommer bli en otroligt jämn match.

  • Match: Lindlöven – Mariestad
  • Serie: Hockeyettan Västra
  • Speltips: Lindlöven 1X
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 25/9, 19.00

lindlovenLindlöven tog en stark och klar seger i premiäromgången borta mot Grästorp. En seger som egentligen var ganska väntad, men ändå fick man ett ganska högt odds på en tvåa. Rent generellt sett så brukar alltid lagen som kommer ifrån C-serien vara något svagare än lagen från E-serien, men tycker ändå att Lindlöven visade att man kan vara med och utmana i toppen av den nuvarande och västra delen av hockeyettan. I slutändan tror jag man får det svårt att vara ett riktigt topplag, men med den offensiv man visade så har man goda möjligheter att utmana alla lag i serien i sina bästa stunder. Tycker inte direkt att premiären minskade de möjligheterna heller. Framåt är deras styrka. Man har en vass förstakedja med bröderna Joakim- och Daniel Olsson Fromell och Patrik Säfström. Tre herrar som är rutinerade i ettan och som alla har varit i toppen av interna poängligan under många säsonger. Till den här säsongen har man också gjort lite intressanta värvningar. Backen Oliver Styf kommer från den franska andraligan där han gjort det bra och var tidigare en av Arbogas bästa backar innan flytten till Frankrike. En intressant värvning är också Zebastian Ilestedt som är ung och lovande. Han komemr från två säsonger i KRIF och senast från Kristianstad där han tog ytterligare ett kliv till att bli en riktigt bra spelare på denna nivå. F-serien är rikigt tuff så jag tror han kommer lyckas ännu bättre här. Han stod dessutom för två assist i premiären. Båda målen gjordes av hans yngre broder Fabian. Jag tycker man har god poängchans hemma denna afton. Till kvällens match får man förstärkning av amerikanske backen Lucas Frey och saknas gör Alexander Kovalonok, Philip Andersson och Jim Ahlström.

mariestadMariestad trodde jag skulle vinna sin premiär hemma mot Västervik, men hade fel. Västervik låg under med 2-0 i början av andra perioden, men vände på steken och skrev slutresultatet till 2-4. En liten besvikelse ändå då jag hade förväntat mig mer från detta Mariestad. PÅ hemmaplan brukar man dessutom vara starka medans man på resande fot är betydligt mer sårbara. Det hoppas jag även visar sig ikväll. Bois är ett lag som sällan spelar ut sin motståndare och förlitar sig på ett hårt jobb. Därav blir det sällan några storsegrar. Laget man har denna säsongen är ganska likvärdigt med förra säsongen, men tycker ändå man är något svagare om man ser på kvallitén. Man har tappat spelare som Eddie Davidsson, Magnus Svanberg och även ettrige Viktor Jörnevik. Eddie är det klart tyngsta tappet och han är verkligen inte ersatt. Å andra sidan har de mer eller mindre kvar samma lag sen förra säsongen så man känner varandra vilket är positivt. Jag tror dock att man kommer få det tufft ikväll. Man är även här rätta favoriter, men Lindlöven är absolut inte så dåliga som oddset visar. Jag tror på en jämn match.


Lindlöven kan mycket väl vinna ikväll, men som gårdagen så väljer det lite säkrare spelet. Mörrum lyckades inte plocka någon poäng igår och idag får vi istället hoppas på Lindlöven. Mitt spel blir idag Lindlöven att plocka minst en poäng till oddset 1.80 hos Unibet. Insatsen blir lite under medel och landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden