Här har vi ett toppmöte, kanske inte om vi kollar direkt på tabellen, men Lindlöven har spelat upp sig rejält och det blir en värdemätare hemma mot erkänt starka Falu. Ett av lagen har lidit av en del bortfall senaste veckan och kommer få kämpa för sina poäng.

  • Match: Lindlöven – Falu
  • Serie: Div 1C
  • Speltips: Lindlöven
  • Odds: 2.30 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 31/10, 19.00

Lindlöven startade säsongen trögt, men har nu fått igång maskinen rejält. Man behöll stommen från förra säsongen och värvade dessutom in ett par spetspelare till. Nu har man vunnit 5 av de 6 senaste matcherna och har på dessa en målskillnad på 31-9. Offensiven är riktigt bra och man ligger just nu på en fjärde plats, men lär avancera ytterligare nån placering innan serien är slut. Man har tillochmed den bästa målskillnaden i serien och man ligger som sagt på en fjärdeplats, vilket säger en del om framförallt offensiven. Det är till stor del första forwardstrion det handlar om, den med Simon Jellvert-Patrik Säfström-Niklas Ottosson. De två sistnämnda har snittat 2 poäng på match, vilket är grymt bra. Lindlöven har sjuk form och C-serien är en serie där alla slår alla. Oddset på Lindlöven är klart spelvärt med dagens förutsättningar. Lindlöven saknar Jakob Johnsson, inget större avbräck.

Falu är inne i en halvjobbig sits. Senast fick man stryk på hemmaplan mot Tierp med 6-3. Inför matchen hade man 5 backar på skadelistan och tvingades ställa upp med två forwards på backen och dessutom starta matchen på endast två centrar. Nu ska man dock de flesta vara i träning igen, men samtidigt måste man tänka på att de kanske inte heller är i full fysisk form då de varit sjuka/skadade för bara ett par dagar sen. Lägg därtill att Falu är ett typiskt hemmalag och inte alls uppträder på samma sätt borta. Man ska dock komma ihåg att deras förstafemma är minst lika vass som Lindlövens.

I och med dessa förutsättninga väljer jag att spela på Lindlöven som visar upp en grym form och dessutom kan man ställa upp med nästintill fullt lag jämfört med Falu som förmodligen kommer sakna nån gubbe och även inte vara i full fysisk form. Ettan till 2.30 känns som lite i överkant. 4 units på Lindlöven!

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden