Den västra fortsättningsserien går på onsdagen in i den elfte omgången och det ser ut att bli ett riktigt getingbo där alla utom Arboga och Surahammar har bra chans att ta en av de två platserna som innebär kval uppåt. Jag kommer lägga fokus på matchen mellan Lindlöven och Borlänge.

  • Match: Lindlöven – Borlänge
  • Serie: Hockeyettan Västra vår
  • Speltips: Lindlöven ML
  • Odds: 1.74 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/2, 19.00

lindlovenLindlöven kom på nedre halvan i grundserien vilket innebar spel i fortsättningsserien. Man har nog som mål att ta en av de två platserna, även om man vet om att det förmodligen kommer bli en kamp in i det sista och man behöver säkerligen också lite flyt på vägen. Man har spelat helt okej rakt igenom och kan verkligen slå alla lag i den här serien. Så pass bra lag har man. Man har visserligen tappat två spelare inför den här serien, men man har också värvat friskt de sista dagarna innan deadline och nu fått ihop ett ganska bra lag som utan tvekan ska kunna ta sig till kvalspel uppåt. Då är matchen mot Borlänge en nyckelmatch. Man har plockat in två nya målvakter som styrker målvaktssidan nu när Hjerpe är skadad. Leksands Viktor Scherrible och gamle rutinerade Johan Svensson är nu tillagda i truppen. Dyan Belfour som har stått de senaste matcherna har dock gjort det riktigt bra och lär säkerligen få förnyat förtroende mot Borlänge. Framåt har man plockat in William Wallén (Kristianstad), Oskar Orrpars (Wings) och Jesper Bärgård (Olofström). Det är tre spelare som definitivt kommer göra en skillnad framåt. Det visade man redan i premiärmatchen senast då man slog Surahammar med hela 8-2. Nu hade man visserligen bra utdelning, men det visar ändå att det finns en hel del sparkapital i Lindlöven. Jag tycker man har ett ganska bra lag och man har framförallt nästan fyra jämna femmor vilket gör att man har en ganska fin bredd på truppen. Man borde ha fin chans idag att ta sig förbi Borlänge i tabellen. Lindlöven har tre raka segrar i bagaget och självförtroendet lär det inte vara fel på.

borlangeBorlänge har även dem ett ganska bra lag på pappret. Man har en del toppar i laget som Henrik Bergenström, Viktor Ehn, Lars- och Nils Eriksson. Det finns som sagt en hel del kvalité hos Borlänge. Under grundserien så kom på sjunde plats, vilket innebar en plats före dagens motståndare Lindlöven. Borlänge har varit väldigt starka på hemmaplan både under hösten och nu under denna serie. Problemet för laget har varit deras spel på bortaplan där man inte alls imponerat på hela säsongen. Nu under fortsättningsserien har man endast en vinst på fem spelade matcher på resande fot. Den kom borta mot bottenlaget Arboga. Nu möter man ett lag som har värvat bra och ett lag som har hittat formen och då bör man återigen få det tufft på bortaplan. Borlänge har dock vunnit alla tre matcher mot Lindlöven den här säsongen, även om det varit väldigt jämna matcher. Det är dags för mönstret att brytas. Borlänge och Lindlöven är ganska jämna i grunden, men Borlänge gillar absolut inte att spela på bortaplan och därför lär man också få det tufft här.


Lindlöven har värvat bra och formen kan ingen klaga på. Man har fördel av hemmaplan och jag tror man klarar av pressen och tar sig förbi Borlänge i tabellen. Mitt spel blir alltså Lindlöven ML till oddset 1.74 hos Unibet. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden