Serieöedarna Lindlöven spelar på onsdagskvällen ett derby mot Arboga där man återigen siktar på tre nya poäng. Arboga däremot kommer ifrån en ganska tung förlust mot Forshaga på hemmaplan och matchen mot Lindlöven blir verkligen inget lättare den.

  • Match: Lindlöven – Arboga
  • Speltips: Lindlöven
  • Odds: 1.86 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/1, 19.00

lindlovenLindlöven spelade bra under hela grundserien, men lyckades ändå inte ta sig till allettan. Istället har man fått ladda om krutet för att ta sikte på att ta hem seriesegern i fortsättningsserien, något som jag tycker man ska göra utan större problem med tanke på att man också fick starta serien med sju bonuspoäng. Man har också startat de första fem matcherna väldigt övertygande och har vunnit fyra av dem. Enda plumpen kom borta mot Köping då man inte alls kom upp i nivå och förlorade med 3-0. På de övriga fyra matcherna har man full pott och en målskillnad på 22-4, vilket visar lite att man också är det bästa laget i den här serien utan tvekan. Tillskottet av målvakten Mattias Pettersson i slutet av grundserien i höstas har gjort mycket och höjt hela laget en liten nivå till. Om jag ska vara ärlig så tycker jag väl inte att Lindlövens lag är speciellt vasst på pappret, men man möter heller inte lag som är speciellt vassa. Man har länge varit ett mittenlag som fortfarande har en bit upp till topplagen i hockeyettan, men ändå en bit ner till de sämre lagen. Man har fyra övertygande vinster hittills och fortsätter man i samma takt så kommer det ännu en seger idag.

arbogaArboga spelade vi emot senast när de fick stryk av Forshaga med 5-3. Bortalagets odds var brutalt högt och det är sällan jag verkligen tror ett lag ska vinna som är så stora underdogs, men just här trodde jag verkligen på laget från Värmland. Det var en rättvis seger dessutom och kanske börjar verkligheten komma ikapp Arboga som jag innan säsongen såg som ett av de sämre lagen i den här serien. Nu ligger man fortfarande dock på en ganska säker plats och kommer att slippa undan negativt kval och man kan också med lite flyt få kvala uppåt, även om jag verkligen inte tror att man kommer räcka så långt. En spelare som Linus Pellfolk var grym i början av säsongen och man red lite på hans framgång. Duktig spelare helt klart, men hans form är inte lika bra som den varit. Dessutom har han varit sjuk om jag inte minns fel de sista matcherna. Arboga är också klart starkare hemma än vad man är på resande fot och jag menar förlorar man klart hemma mot Forshaga så ska man förlora mot Lindlöven också. De spelade ändå ut Forshaga på hemmaplan och vann sprättlätt. Nu är serien väldigt jämn såklart, men jag tycker ändå det ska vara en skillnad mellan lagen och oddset på hemmasegern tycker jag är i överkant. Man har mötts två gånger den här säsongen och man har varsin seger efter ordinarie tid. Ser dock Arboga som svagare för tillfället mot vad man har varit tidigare.


Lindlöven är ett topplag som utan tvekan ska vara topp två i den här serien. Arboga däremot kommer förmodligen kommer fyra eller emma och det visar väl skillnaden lite. Mitt spel blir alltså Lindlöven att vinna under ordinarie tid till oddset 1.86 hos Nordicbet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden