Fjärde ligaomgången av franska ligue 1 och ännu en kvällsmatch en söndag för PSG:s del, den här gången kanske säsongens svåraste match när Lille står för motståndet och det på bortaplan. Ni som har följt mina senaste spel när skrytbygget Paris har varit inblandat vet vid det här laget om hur jag värderar huvudstadsgänget och jag ser ingen anledning till att ändra på något som, hittills, har varit ett vinnande koncept.

  • Match: Lille – Paris SG
  • Spel: Lille (dubbelchans)
  • Odds: 1,50 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 21.00

Muntra miner hos Lille-lägret som säkrade CL-spel via kval (FC Köpenhamn stod för motståndet) i veckan och nu kan man återgå till att fokusera på ligaspelet. Man förväntas ställa upp med samma lag som senast där endast den franske landslagsmannen, ytterbacken Mathieu Debuchy, är skadad. En spelare som man kanske inte hade förväntat sig att ha kvar iallafall då det länge ryktades om att han skulle gå till Premier League. I övrigt så har man en ordinarie trupp att tillgå.

Spelledigt för PSG:s del i veckan då man redan är klart för Champions League, dvs en vecka extra för Carlo Ancelotti att slipa på vissa detaljer med sina mannar, vilket kan behövas. Sedan tidigare har man Lavezzi avstängd samt Sissoko skadad. Däremot så siktar det dyra nyförvärvet Thiago Silva på debut medan Menez bör vara tillbaka i elvan även han.

Båda lagen är obesegrade i ligaspelet efter 3 matcher vardera med skillnaden att Lille har vunnit en match medan Paris har kryssat sig fram så här långt.

Återigen, för tredje helgen i rad, det är inte särskilt konstigt att detta Paris har höjts till skyarna som givna titelaspiranter efter värvningarna av bl.a. Zlatan, Silva och Lavezzi. Så här långt har man även varit favoriter sett till oddsfördelningen i samtliga matcher, vilket inte är särskilt konstigt det heller. Men, skillnaden är den att man inte har agerat som en favorit ska i de 3 matcherna man har spelat så här långt, och Lille borta är det tuffaste testet hittills för ett lag som redan är pressat.

Man kan och borde kräva mycket mer, även om försvarsspelet ser betydligt stabilare ut nu att jämföra med i premiären, så har det faktiskt inte sett alltför märkvärdigt ut framåt. Visserligen så är ett par spelare fortfarande ute efter att hitta sina roller, och sånt kan ta tid i ett projekt likt denna.

Lille är ytterligare ett lag i Ligue 1 som är ute efter att nypa detta PSG som får vänja sig vid att vara en måltavla säsongen lång. Skillnaden är att detta Lille även sitter på en del annan skicklighet som kanske ex. Ajaccio (en tidigare motståndare för PSG:s del) inte har fullt ut.

Det ska bli intressant att se hur detta PSG reagerar ifall man skulle få en halvtrög start. Spelarna skulle inte direkt börja tänka mindre isåfall efter en inledning utan seger och en eventuell flopp-stämpel. Noterbart är att man brukar ha ruskigt svårt uppe i norr också då PSG inte har besegrat Lille på bortaplan sedan 1996.

Jag går emot favoriterna, ännu en gång. Hemmalaget spelas med en gardering i det här mötet.

/Puyol