Europa League idag och Sevilla har rest till Tjeckien för att möta Slovan Liberec. Man reser utan många tunga namn i truppen och jag tycker det gynnar mitt spel i matchen.

  • Match: Liberec – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Slovan Liberec har öppnat den inhemska ligan på ett fullt godkänt sätt och placerar sig som fyra bakom bland annat Sparta Prag och Viktoria Plzen. Även Europa League har man öppnat på ett bra sätt och man ska komma ihåg att det här laget inte alls haft någon lätt resa in till turneringens gruppspelsfas. Man har slagit ut både Zurich (4-2) och Udinese (4-2) över dubbelmöten, så man ska ta det här laget på fullaste allvar. Två matcher har man spelat i gruppspelet hittills och man är fortfarande obesegrade efter 2-2 mot Freiburg och 2-1 vinst mot Estoril. Till skillnad från Sevilla så går tjeckerna in stenhårt för den här uppgiften och det skulle givetvis vara stort för klubben att avancera i Europa League.

I hemmalaget stryker vi Sackey (avstängd) och Frydek (skadad). Viktigt är att målfarliga mittfältaren Rybalka är tillbaka från avstängning.

sevillamarin

Sevilla har inte alls övertygat den här säsongen och framförallt inte i ligan där man ligger på en mittenposition med tio inspelade poäng. Men i Europa League har varit mer lyckosam och man hade inga som helst problem med att ta sig till gruppspelet. Inte heller i gruppspelet har man haft särskilt stora problem och ligger etta efter segrar mot Estoril (2-1) och Freiburg (2-0). Det känns som man har en ganska avslappnad inställning till Europa League och det kan nog komma att bli rotation i startelvan idag. Varas förväntas stå i kassen istället för Beto och man vilar troligtvis landslagsmannen Moreno. När man dessutom har skador på det defensiva mittfältet så tror jag att Sevilla kommer få se upp idag. Framåt har man dock en ordentlig bredd och man borde kunna bidra till överspelet här.

En mängd skador hos bortalaget som rest till Tjeckien utan Rakitic, M’Bia, Trochowski, Fazio, Cherysev och Marin.


Jag förväntar mig ett optimistiskt hemmalag ikväll och det är något som passar alldeles utmärkt för överspelet. Sevilla är dåliga försvarsmässigt men i kontringsspelet håller man väldigt hög nivå med bland annat speedkulan Gameiro. Bet365erbjuder 1,85 för överspelet och det synar jag med en medelinsats.

Testar även 1/10 units på Slovan Liberec över 1,5 mål – 3,05 @ unibet.

/e@sy