Många spelare är bättre än Karlovic på tennis – men få, om ens någon, servar lika bra som kroaten gör.
  • Match: Jesse Levine – Ivo Karlovic
  • Speltips: Över 23,5 games
  • Odds: 2,00 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/3, 20.00
  • Turnering: ATP-Indian Wells (kval) 

Karlovic har visat väldigt god serve-form senaste veckorna vilket inte minst Nishikori och nu senast Adrian Ungur fått känna på. Men ute på banan är han totalt oduglig. Det finns inte en spelare innanför topp200 som skulle bli utbollad av jätten och hans totalt odugliga backhand håller knappt motionärs-nivå.

Men i första kvalomgången skickade han in 21 ess. Alltså hälften av hans förstaservar var serveess, något som var extremt frustrerande för Ungur, samtidigt som man på andra sidan nätet måste skärpa sig ordentligt i egna servegem.

Underlaget är snabbt i Indian Wells, kanske en av de snabbaste hardcourtbanorna (utomhus) vilket uppenbarligen gynnar Karlovic när han servar, men missgynnar honom också ännu mer i returgemen eftersom att han är extremt reaktionsseg och långsam.

Levine är en typisk amerikansk spelare (nu kanadensare) som gått i Roddick-skolan och rör sig sällan på andra underlag än hardcourt. Han har en riktigt fin forehand och är dessutom vänsterhänt vilket ständigt rör till det för Karlovic.

I år vinner kroaten i snitt 90% av sina servegem mot Levines 83%. Nu är man dessutom som servare väldigt gynnad av underlaget och när vädret är så fint och stillsamt kan det inte bli många break här, om ens något?