Leverkusen måste vända sin negativa trend nu och senast tog men ett stort kliv framåt och nu möter man ett revanschsuget Hoffenheim som tappade en solklar seger till förlust senast. Jag tror på en svängig match och väljer att kliva in på ett spel här!

Leverkusen – Hoffenheim
Spel: Över 3.5 mål i matchen
Odds: 2.20 @ Betway
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30

Leverkusen har det riktigt jobbigt för dagen då man på kort tid blivit utslagna ur inhemska cupen och Champions League samt att man rasat i ligaspelet och riskerar nu att missa Champions League kommande säsong. Man har 7 förluster och 1 oavgjord match på sina 8 senaste matcher. Man tog dock ett stort kliv framåt förra helgen mot Bayern München där man förlorade med 2-1 trots en bra genomförd match. Fortsätter man med det spelet och höjer sig ytterligare någon nivå så har man bra chans att vinna den här matchen men det lär inte bli enkelt mot ett Hoffenheim som öser in mål för dagen!

Hoffenheim ligger 10a i serien och är inte dåliga på något sätt och de kommer ruskigt revanschsugna till den här matchen då man tappade en 2-0 ledning på hemmaplan till förlust med 2-4 mot Mainz senast! Man trivs bäst på hemmaplan men man är inte ofarliga i bortaspelet och man gör väldigt mycket mål för dagen. Lagets stora svaghet är defensiven som alltid blir lidande med lagets offensiv och 11 insläppta mål i lagets 4 senaste bortamatcher säger det mesta om lagets försvarsspel… Bara 2 lag (Bayern München och Dortmund) har gjort fler mål än Hoffenheim i seriespelet då man ståtar med 54 gjorda mål på 25 matcher men samtidigt har man trots sin tabellposition släppt in flest mål av alla lagen i Bundesliga då man släppt in 56 mål!

stefan-kiessling-bayer-leverkusen
Stefan Kiessling i Leverkusen har chansen att vakna till
på allvar och göra mål mot seriens sämsta defensiv!

Leverkusen får klara sig utan Jens Hegeler, Robbie Kruse och Stefan Reinartz här då alla är skadade och missar matchen.
Hoffenheim har tunga skador på försvararna Niklas Süle, David Abraham samt viktige mittfältaren Roberto Firmino.

Hoffenheim har spelet över 4 mål i sina sex senaste matcher och nu möter man återigen ett lag som kan mycket när de spelar på topp vilket gör att jag tror starkt på en ny målrik drabbning. Leverkusen måste framåt då de måste gå för seger vilket gör att man öppnar upp sig bakåt och Hoffenheim öser in mål för dagen. De har gjort 2 mål eller fler i 5 sina 6 senaste matcher!

Kort summering:
Hoffenheim är ett otroligt målglatt gäng som alltid är inblandade i målrika drabbningar. Nu ställs de mot ett Leverkusen som måste gå för seger och hitta tillbaka till formen igen. Matchen känns helt öppen i mina ögon även om Leverkusen skall gälla som favoriter. Jag tror på en målrik match igen och hemmasegern lockar inte i mina ögon då Hoffenheim kan mycket när de spelar på topp!