Leverkusen är formstarka för dagen och gör starka insatser i match efter match. Nu ställs man mot ett svagt Ausburg och det bör vara en munsbit för hemmalag?

Leverkusen – Augsburg
Spel: Leverkusen -1 (Asian handicap)
Odds: 2.08 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.30

Leverkusen ser riktigt starka ut för dagen och i veckan körde man över Shakhtar på sin hemmaplan med hela 4-0. Före det slog man Hoffenheim på bortaplan med 2-1 och innan det spelade man 1-1 hemma mot urstarka Bayern München. Formen är på topp för laget som spelar med stort självförtroende för dagen och man blev givetvis stärkta av segern mot Shakhtar i veckan. Hemma i Tyskland är man i allra högsta grad med i toppen och resultatraden 7-1-1 är riktigt bra. På sin hemmaplan är man urstarka och förutom storsegern mot Shakhtar i veckan så har man 4 segrar och 1 oavgjord (Mot Bayern München) och målskillnaden på de 5 matcherna i ligan är 13-5. Värt att nämna är att samtliga lagets 4 hemmasegrar är vunna med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel här! Man spelar en offensiv fotboll som ofta är väldigt underhållande att se på och det har gett utdelning för laget så här långt och idag lär vi få se ytterligare en målshow från Leverkusen!

Augsburg har det jobbigt för dagen med 3 förluster och 1 oavgjord på lagets 4 senaste matcher. Senast förlorade man hemma mot bortasvaga Wolfsburg med 1-2 och innan det åkte man på stryk borta mot Schalke 04 med hela 4-1. Innan det blev det 2-2 hemma mot bortasvaga Mönchengladbach och en 1-2 förlust borta mot Hannover. Man har framförallt visat sig väldigt sårbara i försvaret som inte alls ser synkat ut i matcherna. Det blir ofta missar i markeringen och försvararna ligger för brett isär vilket skapar ytor för motståndarna och Leverkusens sylvassa offensiv med spelare som Stefan Kiessling och Sidney Sam bör lösa en enkel seger för Leverkusen återigen. Senast mot Shakthar gjorde dem 3 av lagets 4 mål så formen är minst sagt på topp och nu ställs man mot ett svagt Augsburg som inte alls trivs på resande fot.

kiesling_futbolistan2
Stefan Kiessling har kommit igång på allvar med sitt målskytte,
hur många gör han idag tro?

Leverkusen har inga nya skador eller avstängningar att rapportera om utan man saknar fortsatt Lars Bender.
Augsburg har ett gäng långtidsskadade spelare men förutom dem saknas avstängda ytterbackarna Ostrzolek och Verhaegh plus att viktige mittfältaren Moravek ser ut att missa matchen vilket är ett tungt avbräck för Augsburg här.

Kort summering:
Leverkusen spelar med formen på topp för dagen och mot Shakhtar senast fick lagets offensiva spetsspelare Sidney Sam och framförallt Stefan Kiessling göra mål och förbättra självförtroendet något. Nu möter man ett Augsburg som ser svaga ut för dagen och som släpper till alldeles för mycket i defensiven. Det känns inte otänkbart att vi får se ytterligare en överkörning från Leverkusens sida. Det här spelet känns mycket spelvärt i mina ögon!