Leverkusen börjar halka efter i toppen nu och man har inte råd att tappa fler poäng. Jag tror man rycker upp sig rejält här och kör över bottenlaget Augsburg!


Leverkusen – Augsburg

Spel: Leverkusen -1 (Asian handicap)
Odds: 1.95 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.30

Leverkusen ligger i toppen och kämpar om Champions League platserna och nu ställs man mot Augsburg som kämpar i bottenstriden och som med största sannolikhet åker ur Bundesliga idag.

Leverkusen har haft det kämpigt hemma i Tyskland efter uppehållet och trots att man spelat bra fotboll har man haft svårt att vinna matcher. Efter uppehållet inledde man riktigt starkt med att köra över Frankfurt hemma med 3-1. Efter det spelade man 0-0 borta mot Freiburg i en match som man stundtals spelade bra fotboll men hade svårt att göra mål. Effektiviteten kom i matchen efter när man gjorde 2 mål på Dortmund på sin hemmaplan men det räckte tyvärr inte då man släppte in 3 bakåt och förlorade med 2-3. Man stod återigen för en stark insats i senaste matchen när man var nära att slå Mönchengladbach på bortaplan men tyvärr släppte laget in kvitteringen till 3-3 med 4 minuter kvar av matchen. I torsdags mötte man Benfica på hemmaplan i Europa League och även där gjorde man en bra match men förlorade trots det med 0-1 så revanschlustan i laget borde vara på bristningsgränsen! Det har varit väldigt mycket ”stolpe ut” för Leverkusen som förtjänar en vinst nu och jag tror utan tvekan den kommer idag när man möter usla Augsburg!

Man är starka på sin hemmaplan där man plockat de flesta av sina poäng. Man har resultatraden 7-2-1 och 21-9 i målskillnad. Som ni förstår kom första förlusten på hemmaplan i senaste hemmamatchen mot Dortmund så räkna med ett revanschsuget Leverkusen här som inte vill tappa mer poäng på sin hemmaplan. Man lär dessutom vara sugna på en seger nu efter att ha slarvat bort segern senast mot Mönchengladbach och i Europa League mot Benfica. 

Motståndarna Augsburg ligger näst sist i tabellen och har 9 poäng upp till säker mark. Efter uppehållet har man 1 seger och 3 oavgjorda matcher. Segern kom direkt efter uppehållet i bortamatchen mot Dusseldorf där man vann med 3-2 och därmed tog sin första bortaseger för säsongen. Efter det har man kryssat mot Mainz, Wolfsburg och Schalke men det säger inte så mycket då inget av de lagen imponerar märkvärt för dagen. Nu ställs man mot ett hungrig och ruskigt segersuget Leverkusen och jag kan inte i min vildaste fantasi se hur Augsburg ska stå emot dem här! Man imponerar knappast på bortaplan där man har resultatraden 1-4-5 och 9-17 i målskillnad…


Leverkusens bästa målskytt Stefan Kiessling
löser det här spelet åt oss idag!

En annan sak som är värd att nämna är att Leverkusen vunnit de 3 senaste mötena mot Augsburg och man har vunnit dem 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel här!

Leverkusen saknar bara fortsatt Bellarabi…
Augsburg har en längre skadelista då man saknar Jentzsch, Philp, Verhaegh, Moravek och Petrzela som alla missar den här matchen.