Starten av La Liga närmar sig med stormsteg och två lag som finslipar på formen i kväll är Levante och Villarreal. Regionsderby mellan två lag som jag tycker ser mest intressanta ut framåt i planen. Bjuds vi på en del mål här?

  • Match: Levante – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Levante slutade på en 14:e plats i La Liga förra säsongen och spelade faktiskt en ganska underhållande fotboll, dock inte särskilt vägvinnande. Det defensiva tänket som laget hade under Caparros ledning var bortblåst och nu bytte Levante chanser med sina motståndare istället. Jag tror det blir ett liknande spel den här säsongen också då Levante blivit av med några tunga spelare på mittfältet och istället värvat lite mer offensiv kraft. Nabil Ghilas har lånats in från Porto och den herren visade förra säsongen vad han kan, då i Cordoba. Ghilas har redan visat upp sig i den nya tröjan med tre mål på fyra träningsmatcher. Verza från Almeria är ytterligare en klassvärvning som blir nyttig offensivt med sin känsliga fot. Kikar vi defensivt så tycker jag inte det ser särskilt bra ut, bland annat med herrar Juanfran och Navarro på mittbacken. Båda två har sett sina bästa dagar och är inga speedkulor. Det funkar möjligen när Levante spelar ett handbollsförsvar, men inte så som laget spelar nu för tiden.

levante_200x200Villarreal_200x200

Villarreal stod för en fin fjolårssäsong i La Liga där laget slutade på en 6:e plats till slut. Till den här säsongen har den gula ubåten tappat en del vassa spelare framåt i planen som bland annat Uche, Gio dos Santos, Vietto, Cheryshev, Campbell och Moi Gomez. En del riktigt tunga tapp men jag tycker det ser hyfsat bra ut framåt trots allt. Samu Garcia och Samu Castillejo, både från Malaga, tycker jag är kanonvärvningar där jag är extra förtjust i Castillejo som är otroligt svårfångad. Vi ska även nämna Leo Baptistao som lånats ut åt både höger och vänster de senaste säsongerna. Han har stänkt dit ett par strutar under försäsongen och det är viktigt för brassens självförtroende. Villarreal har spelat fem träningsmatcher med den nya truppen och är än så länge obesegrade. Det har dessutom varit mot ganska hyfsat motstånd, så det är ett styrkebesked.


Ligapremiären närmar sig och det innebär att man oftast spetsar till det lite extra i träningsmatcherna. Detta är dessutom ett derby så jag tror att båda lagen gärna plockar en seger här. Tror på en målrik tillställning och testar en mindre insats på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy